Módos Pétert műteni kell, kihagyja a vébét is

Módos Péter, birkózás
Vágólapra másolva!
Műteni kell Módos Péter olimpiai és világbajnoki bronzérmes birkózó vállát, így a szeptemberi olimpiai kvalifikációs világbajnokságon biztosan nem léphet szőnyegre.

Struhács György, a kötöttfogásúak szövetségi kapitánya pénteken arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a múlt vasárnap a szombathelyi Magyar Nagydíjon megsérült Módos korábban már többször műtött bal vállában elkopott az ízületi gyűrű, és mindenképpen operációra van szüksége.

Idén már nem lesz versenye

"Az orvosok szerint minimum három hónapig pihentetni kell a sérült testrészt, egyáltalán nem edzhet majd a beavatkozás után. Mindez egyben azt is jelenti, hogy az idén már biztosan nem tud versenyezni" - nyilatkozta Struhács.

Módos egész karrierjét sérülések árnyékolták be, a vállával rendszeresen problémák voltak, így akár az is elképzelhető, hogy a műtét után nem sikerül visszatérnie a szőnyegre.

Egy évig is tarthat a teljes felépülés

"Azt beszéltük meg Petivel, hogy miután újra edzhet, s látjuk, milyen állapotban van, hogyan viselkedik a válla, milyen a súlya, az ereje, akkor majd döntünk a jövőjéről" - árulta el a szakember, aki hozzátette, tapasztalatai szerint egy ilyen problémát követően egy év kell, hogy a birkózó ismét versenyezhessen. Mindez azt jelenti, hogy Módos ideális esetben a jövő évi olimpiai kvalifikációs versenyeken indulhatna majd.

Módos Péter Forrás: MTI/Illyés Tibor


A 27 éves sportoló rengeteg sérülése ellenére kiemelkedő sikereket ért el eddigi karrierje során. A londoni olimpián, illetve a 2013-as budapesti világbajnokságon is harmadik volt 55 kilogrammban, Európa-bajnokságokon pedig három érmet szerzett, 2012-ben második volt, 2008-ban és 2010-ben pedig a dobogó harmadik fokára állhatott fel.