Jansrud a lesiklás királya

Méribel, 2015. március 18.
A férfi alpesi sízők műlesikló számának pontversenyében élen végzett norvég Kjetil Jansrud kezében a szakági győztesnek járó kristálygömbbel, miután megnyerte az alpesi sízők világkupadöntőjének első, férfi lesikló számát a fran
Méribel, 2015. március 18. A férfi alpesi sízők műlesikló számának pontversenyében élen végzett norvég Kjetil Jansrud kezében a szakági győztesnek járó kristálygömbbel, miután megnyerte az alpesi sízők világkupadöntőjének első, férfi lesikló számát a franciaországi Méribelben 2015. március 18-án. (MTI/EPA/Patrick Seeger)
Vágólapra másolva!
A norvég Kjetil Jansrud nyerte az alpesi sízők világkupadöntőjének első, férfi lesikló számát, melyben így szakági diadalát is bebiztosította. Elég lett volna lazán lecsúsznia, de nyerni akart, és kockáztatott. 

A méribeli futamot húszpontos előnnyel várta a szám olimpiai bronzérmese az osztrák Hannes Reichelt előtt, aki azonban ezúttal lassúnak bizonyult, csak hatodikként ért célba, később pedig még hátrébb csúszott. Ezáltal Jansrudnak egy biztonsági futam is elég lett volna, hogy megszerezze a szakági kristálygömböt, de ő kockáztatva győzelemre tört, s mindenkinél gyorsabb volt.

A szuperóriás-műlesiklásban az utolsó futamtól függetlenül már végső győztes Jansrud szezonbeli negyedik diadalát aratta lesiklásban, és az összetett vk-ban 64 pontra megközelítette az éllovas osztrák Marcel Hirschert.

A legyőzhetetlen norvég Forrás: MTI/EPA/Patrick Seeger

Eredmények, férfi lesiklás:
1. Kjetil Jansrud (norvég) 1:40.86 perc
2. Didier Defago (svájci) 1:41.10
3. Georg Streitberger (osztrák) 1:41.17
A szakági vk végeredménye: 1. Jansrud 605 pont, 2. Hannes Reichelt (osztrák) 511, 3. Guillermo Fayed (francia) 389
Az összetett vk állása 34 futam után (még 3 van hátra): 1. Marcel Hirscher (osztrák) 1248 pont, 2. Jansrud 1184, 3. Alexis Pinturault (francia) 898