Élete végig börtönben ülhet az NFL-sztár

St. Louis Rams v New Orleans Saints AMERICAN FOOTBALL NFL GettyImageRank2
NEW ORLEANS, LA - DECEMBER 12: Keith Toston #38 of the St. Louis Rams is tackled by Darren Sharper #42 and Scott Shanle #58 of the New Orleans Saints at the Louisiana Superdome on December 12, 2010 in New Orleans, Louisiana. The Saints defeated the Rams 31-13. Chris Graythen/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Darren Sharper jó eséllyel élete végéig börtönben marad, ha mind a négy ellene felhozott nemi erőszakvád megáll. Az NFL-sztár ellen már három államban folyik eljárás, amihez pénteken a Las Vegas-i bíróság hozzácsapott egy negyediket is. 

Sharper ellen a legújabb vádak a legsúlyosabbak, a nevadai bíróság szerint bedrogozott és megerőszakolt két nőt Las Vegasban, amiért ebben a szövetségi államban minimum 10 évet kap, ha bűnösnek találják.

Ennél sokkal nagyobb baj, hogy az egykori kiváló safety ellen már három másik államban is folyik hasonló eljárás, Los Angelesben (itt ül vizsgálati fogságban éppen), New Orleansban és Phoenixben is hasonló vádakat hoztak fel ellene. Ha mind a négy bíróság bűnösnek mondja ki, szinte biztos, hogy tényleges életfogytiglanit kap, bár ez attól is függ, végül melyik államban mondanak felette ítéletet.

Sharper szerel még Saints-játékosként Forrás: AFP/Chris Graythen

Sharper nagy játékos volt, elsőévesként egyből pályára léphetett a Super Bowlban a Green Bay Packers játékosaként, később a New Orleans Saints-szel meg is nyerte az NFL-t. A 39 éves játékos 2010-ben vonult vissza, azóta az NFL Network szakértőjeként dolgozott, míg az első nemi erőszakkal kapcsolatos vádemelés után ki nem rúgták.