Társoldalunk:

Besenyei versenyképesebb gépre vágyik

2015.06.01. 08:49

Harmadik állomásához érkezett a Red Bull Air Race, a pilóták a hét végén a horvátországi Rovinjban mérték össze erejüket. Az eddig töretlenül menetelő brit Paul Bonhomme ezúttal legyőzőre talált az osztrák Hannes Arch személyében. Besenyei Péter már a júliusi, budapesti futamra készül, ahol vadonatúj géppel áll rajthoz.

Meglepetés győzelem született a Red Bull Air Race horvátországi futamán, a brit Paul Bonhomme ezúttal az erős kezdés ellenére a legjobb négy közé sem került be. Helyét a dobogó legfelső fokán a tavalyi ezüstérmes, Hannes Arch vehette át, aki bravúros ügyességgel birkózott meg az Adriai-tenger változó szeleivel. 

A második helyen a cseh Martin Sonka végzett, aki pályafutásának legjobb eredményét hozta, maga mögé utasítva ezzel az Ausztráliát képviselő Matt Hall-t. Az idei negyedik futam előtt Bonhomme és Hall 25-25 ponttal vezetik a világbajnoki rangsort, így a budapesti verseny izgalmas, fej-fej melletti küzdelmet ígér. 

Hannes Arch nyerte a hétvégi versenytForrás: Redlemon.hu

A mezőny magyar versenyzője, Besenyei Péter a futamgyőztes osztrákkal került szembe az elődöntőben. Az éles kanyarokat jegyző, szeles rovinji pályán a rutinos pilótának ismét meggyűlt a baja a magyar fejlesztésű Corvus repülőgéppel, és bár Arch a 12. helyről búcsúztatta, Besenyei nagy reményekkel vág neki a július 4-5-i, budapesti futamnak, ahol egy vadonatúj repülővel áll majd rajthoz. 

Besenyei Rovinjban repült utoljára a régi gépévelForrás: Redlemon.hu

"A Corvusszal kész élmény repülni, egy csodálatos gép, amely nagy lehetőségeket rejt. Azonban tudomásul kell venni, hogy a szárnyprofilja nem alkalmas erre a típusú versenyzésre, mert a gyors, éles kanyarokban súlyos másodperceket lehet veszíteni, amit képtelenség behozni. Sajnálom, hogy ez volt az utolsó versenyem a régi géppel, mert ez a Red Bull Air Race egyetlen európai gyártású repülője, így igazi színfoltja a mezőnynek, azonban muszáj továbblépnünk a gyorsabb gép felé. Biztos vagyok benne, hogy az új repülő versenyképesebb lesz! Minden a tervek szerint halad, a gép június közepén érkezik Magyarországra, így még lesz időm megszokni a budapesti futam előtt" - mondta Besenyei, aki új gépével veszélyt jelenthet akár az élbolyra is.

Az Origónak adott hosszabb interjúban Besenyei elmondta: "Amikor az ellenfelek megtudták, hogy Budapesten már én is az amerikai repülővel versenyzek majd, akkor finoman szólva nem örültek a hírnek."