Vágólapra másolva!
A hétfői versenynaphoz hasonlóan két arany- és egy bronzérmet nyertek kedd délelőtt a magyar kajakosok és kenusok Mingacsevirben az Európa Játékokon. Kozák és Kammerer duplázni tudott.

A keddi versenynapon tíz kajak-kenu döntőben is érdekelt Magyarország – a sort a kajaknégyes tagjaként egy aranyat hétfőn már nyerő Kozák Danuta kezdte K-1 500 méteren. London kétszeres olimpiai bajnoka egyesben is feltartóztathatatlan volt, tükörsimán verte a mezőnyt, megszerezve a magyar küldöttség negyedik elsőségét az Európa Játékokon - írja a Mob.hu.

Húsz perccel később szállt vízre a Kammerer Zoltán, Tóth Dávid, Kulifai Tamás, Pauman Dániel kajaknégyes 1000 méteren, és taktikusan versenyezve, remek hajrával sikerült megvernie az orosz egységet.

Az olimpiai ezüstérmes Kammerer, Tóth, Kulifai, Pauman négyes magabiztosan nyert Forrás: Facebook/Tóth Dávid

Kozák után így Kammerer is duplázott, hétfőn Szalai Tamás oldalán győzött a kettesek között 1000 méteren Mingacsevirben. A nap harmadik magyar érdekeltségű döntőjében Kárász Annáért és Vad Ninettáért szoríthattunk K-2 500 méteren. A rajtot remekül elkapták, a szerb és a román egység mögött végül harmadikként zártak, épp csak maguk mögé utasítva a németeket.