Élő:
Vágólapra másolva!
A New England Patriots és az Arizona Cardinals is izgalmas meccs után került egy lépésre az NFL nagydöntőjétől, a Super Bowltól.

A címvédő New England sorozatban ötödször jutott be a főcsoport-elődöntőbe, miután 27-20-ra győzött a Kansas City ellen, amely pocsékul kezdte az alapszakaszt, de sorozatban 11 győzelemmel folytatta, a rájátszás első körében például 30-0-ea verte a Houstont.

Gronkowski csúcstartó lett

A New England egyik legjobbja az elmúlt hetekben térd- és hátfájdalmakkal szenvedő tight endje, Rob Gronkowski volt, aki két touchdownt is elért. Gronkowski a rájátszásokban eddig nyolc touchdownt szerzett, ezzel a tight endek között ő a csúcstartó. A Patriots irányítója, Tom Brady a passzai mellett maga is összehozott egy TD-t, amikor a második negyed végén átnyújtotta a labdát a gólvonal fölött.

A Kansas visszatornázta magát egy touchdown különbségre, és a végén megpróbált egy onside kicket is, de Gronkowski szerezte meg a labdát, és innen már nem engedte ki a kézéből a győzelmet a Pats.

Brady nem csak TD-passzokat osztott ki, egyet ő is szerzett Forrás: AFP

Őrült meccs volt Arizonában

A másik meccs a rájátszások történetének egyik legjobb találkozóját hozta. Az Arizona Michael Floyd elkapásával vezetett az első negyed után, és a 7-0-ból könnyen lehetett volna 14-0 is, Patrick Peterson ugyanis lehalászta Aaron Rodgers passzát, és egy 100 yardos futással TD-t ért el, de ezt egy csapattársa szabálytalansága miatt végül nem adták meg.

A Packers a félidő végére két mezőnygóllal 7-6-ra feljött, sőt, miután a harmadik negyed elején mindkét irányító eladta a labdát gyors egymásutánban, Jeff Janis elkapásával már a Green Bay állt jobban. Az Arizona irányítója, Carson Palmer a negyedik negyedben is eladta egyszer a labdát, de négy perccel a vége előtt már megint a hazaiak vezettek, amikor Palmer passza felpattant Damarious Randall karján, és végül Floyd kezébe hullott.

Rodgers a rendes játékidő végén még megmentette a Green Bayt Forrás: AFP

Az Arizona később egy mezőnygólt is szerzett, így hétpontos előnnyel ment neki az utolsó két percnek. Ekkor jöttek az igazi izgalmak, Rodgers egy nagy passzal megmentett egy olyan negyedik kísérletet, ahol 20 yardot kellett megtennie a csapatnak, de nem ez volt a legnagyobb dobása.

Az utolsó támadásnál a félpályáról hajította el a labdát, amelyet Janis két védő szorításában szedett le, hihetetlen jelenet volt, de a Green Bay egyszer ezt már megcsinálta a szezonban, akkor a Detroit volt a szenvedő fél.

Az egyenlítés miatt hosszabbítás következett, amely azonban nem tartott sokáig, Larry Fitzgerald hatalmas futással kedvező helyzetbe hozta csapatát,

majd egy TD-t elérve be is juttatta a főcsoportdöntőbe, ahol a Carolina vagy a Seattle lesz az ellenfele.

NFL, rájátszás, főcsoport-elődöntő, AFC:
New England Patriots - Kansas City Chiefs 27-20

NFC:
Arizona Cardinals - Green Bay Packers 26-20 - hosszabbítás után.