Hat hajóhosszal nyertek a cambridge-iek

Cambridge, evezés
(L-R) Cambridge's bow Felix Newman, Ali Abbasi, Charles Fisher, Clemens Auersperg, Luke Juckett, Henry Hoffstot and Ben Ruble celebrate winning the annual men's boat race between Oxford and Cambridge University on the River Thames in London on March 27, 2016. GLYN KIRK / AFP
Vágólapra másolva!
Cambridge-i siker született Oxford és Cambridge egyetemeinek vasárnap rendezett 162. londoni evezősversenyén. A győztes egység mintegy hat hajóhossz előnnyel, 18:39 perc alatt ért célba.

Az előző három évben az oxfordi legénység győzött, összesítésben pedig a cambridge-iek állnak jobban: az 1829 óta rendszeresen, 1856 óta - a háborús idők szüneteitől eltekintve - évente megrendezett versenyek közül eddig 82-t ők nyertek.

Döntetlent egyszer hirdettek a patinás sportrendezvény 187 éves történetében: 1877-ben, amikor a két hajó teljesen egyszerre érkezett célba.

Cambridge-i siker Forrás: AFP/Glyn Kirk

A két ősi angol egyetemi város amatőr diákversenyzői évente mérik össze erejüket a Temzén. A verseny az egyik legpatinásabb és legnépszerűbb sportesemény Nagy-Britanniában. A Temze nyugat-londoni kanyargós szakasza mentén és a hidakon az idén is több százezren nézték a 4 mérföld és 374 yard, vagyis 6779 méter hosszú futamot.

A rekordot továbbra is Cambridge tartja, az 1998-ban felállított 16 perc 19 másodperccel. Korábban a 71. női viadalon Oxford bizonyult jobbnak.