Vágólapra másolva!
Deutsch Tamás lemondott a Magyar Olimpiai Bizottságban betöltött alelnöki tisztségéről. A sportvezető Borkai Zsolt MOB-elnöknek és a Nemzeti Sportnak is eljuttatta azt a levelet, amelyben megindokolta döntését.

"A sporttörvény 2016. novemberi módosítása megváltoztatta a sportirányítás szervezetrendszerét. A fogyatékosok sportjával kapcsolatos szakmai feladatok ellátásáért immár a köztestületté alakuló Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) a felelős. Az MPB – a köztestületté történő átalakulást is megszavazó – közgyűlése 2016. december 12-én a szervezet alelnökévé választott. Ezen törvényi változások következtében a fogyatékosok sportját érintő feladatok ellátásával kapcsolatos munkám a Magyar Olimpiai Bizottságban befejeződött,

- írta Deutsch.

A sportvezető szerint a sporttörvény módosítása lehetőséget teremt a Magyar Olimpiai Bizottság tevékenységének megújítására.

Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Úgy gondolja, hogy a MOB alapszabály-módosításának az elmúlt napokban elkészült tervezete nem felel meg sem a sportolók, sem a sportszövetségek, sem pedig a sport iránt érdeklődők elvárásainak.

"Meggyőződésem szerint a MOB működésének megújítását kívánó

állami sportirányítás elvárásai sem tükröződnek az alapszabály-tervezetben.

A MOB tagjaként a jövőben a sportolókkal, az edzőkkel, sportszakemberekkel és sportvezető kollégáimmal együtt kész vagyok mindent megtenni a Magyar Olimpiai Bizottság tevékenységének megújítása érdekében" - írta Deutsch.

Amúgy is megszűnt volna a pozíciója

„Természetesen tudomásul vettem Deutsch Tamás lemondását, akinek a 2017. január elsején hatályba lépő új sporttörvény MOB-ot érintő módosításai értelmében amúgy is megszűnt volna a MOB-tagsága és egyben MOB-alelnöki pozíciója is. Ez az a tény, ami miatt kifogásolja az új alapszabály-tervezetet.

Januártól tehát a Magyar Olimpiai Bizottság Deutsch Tamás munkájával amúgy sem számolt

" - reagált Borkai Zsolt.

A MOB elnöke szerint mivel a Magyar Paralimpiai Bizottság a jövőben önálló köztestületként működik majd, így ott is sok tennivaló lesz, ezért az MPB tagjaként és alelnökeként is jó munkát és sok sikert kíván Deutsch Tamásnak.