Társoldalunk:

Megvan Besenyei Péter utódja

2016.01.21. 11:21

A műrepülő legenda Besenyei Péter és a 2015-ös világbajnok Paul Bonhomme helyét két tehetséges fiatal pilóta a cseh Petr Kopfstein és a szlovén Peter Podlunsek veszi át a 2016-os Red Bull Air Race világbajnokságon.

2016-ban tovább folytatódik a Red Bull Air Race versenysorozata: a műrepülő pilóták idén hét országban, nyolc helyszínen szállnak versenybe a másodpercekért. Az új amerikai és német állomások és a technikai újítások mellet az indulók között is változás lesz: a Master Class mezőnyéhez idén két új tehetséges pilóta csatlakozik, akik kiválóságukat többször bizonyították már a Challenger Cup versenyzőiként.

Besenyei Péter és Paul Bonhomme helyét a szlovén Peter Podlunsek és a cseh Petr Kopfstein veszi át a világ 14 legjobb pilótái közt. 

Petr KopfsteinForrás: Redlemon.hu

"Hatalmas megtiszteltetés, hogy csatlakozhatok a Master Class különleges pilótáihoz. Az első szezon a tanulásról, tesztelésről és a finomhangolásról szól majd, azon leszünk a csapatommal, hogy a lehető leghamarabb versenyképessé váljak. Izgalmas, de nehéz és kihívásokkal teli időszak lesz" – mondta Kopfstein. 

Szintén újoncként mutatkozik be idén Peter Podlunsek, a Master Class történetének első szlovén pilótája. A nyolcszoros nemzeti műrepülő bajnok négy alkalommal állt már a Red Bull Air Race Challeger Cup dobogóján, sőt a 2015-ös bajnokságon második helyezett lett. 

Peter PodlunsekForrás: Redlemon.hu

“Valóra vált álom, hogy csatlakozhatok a Master Class-hoz. Nulláról indulunk, így először meg kell tapasztalni, hogy tudunk együttműködni a csapattal, hogy aztán esélyem legyen a mezőnyben. A stratégiánk az okos és biztonságos repülésen alapul” – mondta Podlunsek.

A 2016 Master Class mezőnye
Hannes Arch (osztrák), Kirby Chambliss (amerikai), Matthias Dolderer (német), Michael Goulian (amerikai), Matt Hall (ausztrál), Nicolas Ivanoff (francia), Petr Kopfstein (cseh), Nigel Lamb (brit), Francois Le Vot (francia), Pete McLeod (kanadai), Muroja Josihide (japán), Peter Podlunsek (szlovén), Martin Sonka (cseh), Juan Velarde (spanyol)

Kopfstein és Podlunsek a Red Bull Air Race Világbajnokság szezonnyitó futamán Abu Dzabiban, március 11-12-én mutatkoznak be.

A 2016-os versenynaptár: 
március 11-12.: Abu-Dzabi, Egyesült Arab Emírségek
április 23-24.: Spielberg, Ausztria
július 16-17.: Budapest, Magyarország
augusztus 13-14.: Ascot, Anglia
szeptember 3-4.: Németország, Lausitzring
október 1-2.: Indianapolis, Indiana, Egyesült Államok
október 15-16.: Las Vegas, Nevada, Egyesült Államok

A japán futam esetében a várost és az időpontot később jelöli ki.