Társoldalunk:

Budapest 2019-ben is rendezhet egy vb-t

2016.03.01. 14:24

A Nemzetközi Asztalitenisz Szövetség keddi döntése alapján Budapest rendezi meg 2019-ben az egyéni világbajnokságot.

A magyar szövetség (MOATSZ) azt már február elején közölte, hogy egyedüli pályázóként jó esélye van a vb elnyerésére, kedden pedig honlapján hozta nyilvánosságra, hogy az ITTF Kuala Lumpurban, a jelenleg is zajló csapat-vb helyszínén, egyhangú voksolással, ellenszavazat nélkül határozott a magyar pályázat mellett.

"A Magyar Asztalitenisz Szövetség életében a világbajnokság rendezési joga igazi csúcspont, amelynek alapjait a folyamatosan fejlődő nemzetközi versenyszervezéssel és nemzetközi kapcsolatokkal alapoztuk meg" - nyilatkozta a MOATSZ honlapjának Nátrán Roland, a magyar szövetség elnöke, aki Stocker Miklós főtitkárral közösen tartotta meg a pályázat prezentációját Kuala Lumpurban.

A magyar sportvezető emlékeztetett arra, hogy a 2015-ös challenge- és az idei World Tour-versenyen is részvételi csúcsot regisztráltak, az idei évben pedig Eb-t rendez majd Magyarország a Tüskecsarnokban, míg a vb-nek 1929, 1931 és 1950 után lesz majd újra házigazdája a főváros 2019-ben.

Póta Georgina hazai pályán küzdhet majdFotó: Polyák Attila - Origo

"Nagyon büszke vagyok erre a sorozatra, valamint, hogy a sportág legnagyobb világversenyét mi rendezhetjük" - mondta Nátrán Roland.

Pontos időpontot még nem lehet tudni, ám az biztos, hogy a vb nyolcnapos lesz, és a 2019. április 5. és május 15. közötti időszakban rendezik meg. A versenynek minden bizonnyal a Syma Csarnok ad majd otthont.

A magyar honlapon azt is kiemelték, hogy a sportág legfontosabb eseménye a házigazdának "kézzel fogható hasznot is hoz". Ezt bizonyítja, hogy az ITTF kimutatása szerint a 2015-ös egyéni vb-n a házigazda Szucsou 156 millió dollár bevételt könyvelhetett el.