Vágólapra másolva!
Michelisz Norbert egy parádés előzés révén a hatodik helyen zárta a túraautó-világbajnokság szlovákiai versenyének első futamát. Ficza Ferenc nem tudta befejezni a futamot, mert kigyulladt az autója.

Michelisz Norbert a hetedik helyről indult az első futamon, de a rajt után két citröenes, López és Muller is megelőzte. Nála is rosszabbul járt az élről rajtoló Valente, akit többen is megelőztek, majd kicsúszott, így a nyolcadik helyről folytatta.

Michelisz akkor kezdte meg az előrenyomulást, amikor megelőzte a volvós Björköt, de az igazi támadást az utolsó körre tartogatta, amikor egyszerre próbálta meg lehagyni Mullert és Lopezt. Végül Lopezt nem sikerült megelőznie, Mullert azonban maga mögött tartotta, így a hatodik lett. A versenyt a portugál Thiago Monteiro nyerte, a marokkói Bennani és a brit Huff állhatott még dobogóra.

Egy helyet javított végül a rajthoz képest az első futamban Forrás: AFP

A Zengő Motorsport versenyzője, Ficza Ferenc a tizedik körben adta fel a versenyt, amikor kigyulladt az autója.

A második futamon Ficza nem is tudott elindulni, Michelisz a negyedik helyről kezdett, de nem kapta el jól a rajtot, Huff és Monteiro is megelőzte, így visszacsúszott a hatodik pozícióba. Elöl a ladás Catsberg vezetett sokáig, de a végén López és Monteiro is megelőzte.

Michelisz megelőzte Mullert, majd még egy helyet javított, amikor Huff a kavicságyban kötött ki, de az utolsó körben bal első defektet kapott, és Björk végul előtte ért a célba. A szlovákiai hatodik és ötödik hely azt jelenti, hogy Michelisz a harmadik helyen áll összetettben.