Vágólapra másolva!

Megtörte az átkot a Ducati a MotoGP-ben

Hat év után nyert Ducati-motoros a királykategóriában Andrea Iannone személyében. A nagyok közül Jorge Lorenzo a harmadik, Valentino Rossi a negyedik, a vállsérüléssel bajlódó Marc Marquez pedig az ötödik helyen végzett.

2010 októberében Casey Stoner megnyerte az Ausztrál Nagydíjat, majd pár hónapra rá átigazolt a Hondához, ahol azonnal világbajnok lett. Az olasz istálló az ausztrál világbajnok helyére leigazolta a legendás Valentino Rossit, de a sikerek csak nem jöttek - egészen a mai napig, a 2016-os szezon tizedik futamáig.

A két Ducati, Andrea Iannone és Andrea Dovizioso indult az élről a Red Bull Ringen vasárnap. A rajt után a Yamahás Lorenzo még vezetett is egy ideig, de Rossi, a két Ducati és Marc Marquez is a nyakában volt. A csatából a két ducatis jött ki legjobban, mögöttük Lorenzo, Rossi, Marquez volt a sorrend.

A továbbiakban Iannone és Dovizioso magabiztosan vezetett, sem a yamahások, sem Marquez nem tudott igazán közel kerülni a vezető duóhoz. Dovizioso folyamatosan közelített csapattársához, de Iannone a vége előtt négy körrel megfutotta a verseny leggyorsabb körét, amivel bebiztosította pályafutása első királykategóriás győzelmét. Dovizioso is megtartotta a második helyét, őt a két Yamaha követte a sorban.

A Ducati 2128 napot és 104 versenyhétvégét várt első győzelmére.

A világbajnokság állása kilenc futam után (nyolc futam van hátra):

1. Marc Marquez 181 pont
2. Jorge Lorenzo 138 pont
3. Valentino Rossi 124 pont
4. Dani Pedrosa 104 pont
5. Maverick Vinales 93 pont