Kiss Norbert kamionja harmadszor is a dobogón

Kiss Norbert kamionversenyző
Mogyoród, 2016. augusztus 27. A későbbi második helyezett Kiss Norbert (1) a Kamion Európa-bajnokság magyar versenyhétvégéjének első futamán a mogyoródi Hungaroringen 2016. augusztus 27-én. MTI Fotó: Marjai János
Vágólapra másolva!
Újabb második helyet szerzett a Hungaroringen.

Egy harmadik és egy második hely után ismét a második helyen futott be Kiss Norbert kamionja a hétvégi, Hungaroringi verseny utolsó előtti futamán. A kigyorsításoknál volt jobbb a német Jochan Hahn.

A címvédő Kiss Norbert, a Tankpool24-Mercedes magyar versenyzője második lett a kamion Európa-bajnokság magyarországi állomásának harmadik futamán vasárnap, a Hungaroringen.

Kiss Norbert itt még az élen Forrás: MTI/Marjai János


A 31 éves szombathelyi pilóta szombaton egy második és egy harmadik helyet szerzett, a harmadik versenynek pedig az élről vághatott neki. A pontverseny éllovasa, a német Jochen Hahn a rajt után megelőzte, a magyar pilótának pedig a második hely megtartásáért is küzdenie kellett. A folytatásban közelebb volt a vezető némethez, mint üldözői őhozzá, ám veszélyes támadást nem tudott indítani, így másodikként futott be.

Hahn a második győzelmét aratta a hétvégén.

"A rajt pillanatát én kaptam el jobban, de aztán Jochen a célegyenes végére el tudott menni mellettem. Jól mentem, nem voltak problémáim a gumikkal sem, és bár

– mondta Kiss a futam után. Hozzátette, a kamion és a motor fejlesztésében egyformán sok lehetőség van még, így bízik benne, hogy a hátralevő négy versenyhétvégén a győzelmet is meg tudja szerezni.

Ryan Smith, a magyar Oxxo Energy Truck Race Team brit versenyzője nyolcadik lett.

A hétvége negyedik, utolsó futama 17 órakor kezdődik a Hungaroringen, az úgynevezett fordított rajtrács szabályának megfelelően Kiss Norbert azon a versenyen a hetedik helyről vág majd neki a 11 körös viadalnak.