Világsztárok érkeznek az első magyarországi sznúkergálára

Michaela Tabb, sznóker, snooker
Referee Michaela Tabb places the cue ball during the World Championship Snooker final between Scotland's John Higgins and Britains Shaun Murphy at the Crucible Theatre in Sheffield, England, on May 3, 2009. Michaela Tabb is the first woman to referee a World snooker championship final. AFP PHOTO/Andrew YATES / AFP PHOTO / ANDREW YATES
Vágólapra másolva!
Egyedülálló sportesemény készül Magyarországon: 2017. március 18-án, Budapesten megrendezésre kerül az első Magyar Snooker Gála. Két profi játékos érkezik hazánkba a világ élvonalából, az ausztrál Neil Robertson, 2010 világbajnoka, valamint Ali Carter, kétszeres világbajnoki döntős. A két világklasszis mellett a snooker ikonikus női játékvezetője, Michaela Tabb is részt vesz a gálán.

A világklasszis játékosok két programot adnak, délután és este is összecsapnak egymással, valamint két magyar topjátékossal is meg fognak küzdeni. A vérre menő csaták mellett trükklökéseket is láthatunk, illetve kötetlen beszélgetésekben kicsit közelebbről is megismerhetjük a sztárokat.

Nemcsak az esemény egyedülálló, hanem a rendezés módja is. Az egyre erősödő rajongói igények hatására közösségi finanszírozás indult, hogy a rendezési költségek egy része így gyűljön össze. Az eredmény minden várakozást felülmúlt, hiszen a tervezett összeg egyetlen hét alatt összejött.

Michaela Tabb Forrás: AFP/Andrew Yates

A támogatásért cserébe kínált kiemelt jegyeket egy nap alatt elkapkodták, és egy hét alatt összesen több mint 1000 jegy fogyott el. Érthető a dolog, hiszen a sznúker népszerűsége egyre növekszik Magyarországon, a tévéközvetítéseket ötven-százezer néző kíséri figyelemmel rendszeresen.