Vágólapra másolva!
A Bajnok - The Champion című interaktív kiállítás nemcsak a sport rejtelmeibe ad betekintést, hanem a látogatók a különböző játékok végigjátszásával azt is megtudhatják, melyik sportágban érhetnek el kimagasló eredményeket.

A kiállítás január 13-tól április 11-ig lesz látható a Millenáris D épületében.

A hazai fejlesztésű interaktív élmény-expo Budapesten mutatkozik be, és innen indul világkörüli útjára.

A látogatókat 1500 négyzetméteren várja több mint 50 játékállomás tucatnyi sport-játékkal és teszttel, valamint több ezernyi adat és érdekesség a sportágakról. Például az is kiderül, kinek a legjobb a reflexe, vagy miért született meg a kosárlabda.

A játékok végén a látogatók egy elismervényt kapnak, melyből megtudhatják, melyik sportágat érdemes választaniuk Forrás: www.thechampion.hu

Kiss Gergely, háromszoros olimpiai bajnok, Európa- és világbajnok vízilabdázó azt mondta,

a kiállítás nagyon látványos, a XXI. század követelményeinek megfelelő élményt tud adni a látogatóinak,

valamint oktató jellege is van, amivel tanulhatnak, és olyan pluszokat kaphatnak, amit a kiállítás nélkül esetleg nem kaptak volna meg.

A kiállítás szuperlassított felvételekkel és izgalmas perspektívából készült vizuális megoldásokkal vezeti be a látogatókat a sport eddig felfedezetlen világába. Ezeket a felvételeket a magyar olimpikonok részvételével készítették.

A különleges felvételek fő meghatározó elemei a kiállításnak Forrás: www.thechampion.hu

Igali Diana olimpiai bajnok sportlövő azt mondta: "a kiállítás arról is szólhat, hogy a gyerekeket, illetve a szüleiket megérintsük és ezeket a gyönyörű sportokat megmutathassuk művészi módon is, hogy még szebbé tehessük."

Kásás Tamás háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó szerint pedig a kiállítással az embereket még közelebb hozhatják a vízilabdához, és most egy kicsit más szemszögből is látni fogják, ahogy ezek a játékosok mozogni tudtak a vízben.

A kiállítás azért is számít egyedinek, mert az aktív közönség teljesítményét monitorozni képes rendszer

játékos formában felméri a látogatók képességét,

a szülőket segítheti gyerekeik sportágválasztásában és akár megmutatja a bajnokká válásuk esélyeit.

Illés Gabriella, a kiállítás főszervezője azt mondta: "A kiállítás egy egyedi, vezetett túra, ahol egy speciális karkötő segítségével mindenki saját maga választja ki, melyik játékot akarja végigjátszani. A végén pedig mindenki kap egy olyan elismervényt, amiből megtudhatja, melyik sportágban lenne az ő képessége kimagasló, melyik sportágat érdemes művelnie."

További információt a kiállításról a thechampion.hu oldalon olvashat.