Vágólapra másolva!
Bátorfi Zoltán lett a magyar női asztalitenisz-válogatott új szövetségi kapitánya. 

A szakembert a szövetség elnöksége három pályázó közül választotta ki.

A szövetség (MOATSZ) keddi tájékoztatása szerint a jelenleg Indiában tartózkodó Bátorfi Zoltán reméli, hogy már "hivatalba lépése" előtt megkezdődhet a válogatottspecifikus feladatok átvétele Téglás Pétertől, mert nagyon fontosnak tartja, hogy tapasztalatot gyűjtsön.

– mondta Nátrán Roland MOATSZ-elnök az új kapitány kiválasztásának hátteréről.

Külföldi tapasztalattal

Bátorfi Zoltán 1975-ben született. Legjobb eredményeit Magyarországon a Postás SE színeiben érte el, 1996-ban részt vett az atlantai olimpián, ahol egy bombaerős csoportban az osztrák Werner Schlager és a horvát Zoran Primorac mögött a 3., összesítésben a 33. helyen végzett.

Tíz évig élt Spanyolországban, ahol kezdetben csak játszott, 2006-tól azonban már edzőként is dolgozott

- írja bemutatójában az Utanpotlassport.hu.

2014 tavaszán ugyancsak egy szövetségi kapitányi pályázat elnyerése hívta haza, akkor az ifjúsági fiú válogatott irányítását bízták rá. Innen lép most föntebb a felnőtt női válogatott élére.

Új kapitányra azért volt szükség, mert az előd, Téglás Péter a riói olimpia után lemondott, és Luxemburgban vállalt munkát. A távozó szakembert 2005-ben neveztek ki a női válogatott élére, és a Svédország elleni január 24-i hazai csapat Európa-bajnoki selejtezőn irányítja utoljára a magyarokat.