A Patriots főedzője alámerül a második világháborúba

Philadelphia Eagles v New England Patriots GettyImageRank3 People SPORT HORIZONTAL American Football - Sport Looking USA STADIUM Massachusetts One Person Incidental People Photography Foxborough - Massachusetts New England Patriots Bill Belichick NFL Gill
FOXBORO, MA - DECEMBER 06: Head coach Bill Belichick of the New England Patriots looks on during the game between the New England Patriots and the Philadelphia Eagles at Gillette Stadium on December 6, 2015 in Foxboro, Massachusetts. Maddie Meyer/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Bill Belichick, a friss Super Bowl-győztes New England Patriots immár legendás főedzője narrátorként adja a hangját egy, a II. világháború talán legfontosabb napjáról szóló dokumentumfilmhez.

A 64 éves Belichick, aki február ötödikén ötödik bajnoki címét szerezte meg a New England Patriots csapatával a houstoni Super Bowlon, az NFL történetének legsikeresebb edzője is. A rendkívül szigorú, zárkózott és meglehetősen szűkszavú szakember legfrissebb lépésével legalább annyira meglepte az amerikaifoci-drukkereket, mint csapata a képzeletben már a Vince Lombardi-trófeát lóbáló Atlanta Falconst.

Super Bowl: Patriots-Falcons 34-28

Mint azt a PBS tévécsatorna bejelentette, a II. Világháború Alapítvány (World War II Foundation) megbízásából készült: D-nap: Normandia fölött című dokumentumfilmet Bill Belichick fogja narrálni.

Bill Belichicknek nemcsak a szürke kapucnis felső áll jól, hanem az egyenruha is Forrás: Sports Illustrated

A szakember elkötelezett híve az amerikai fegyveres erőknek, lévén édesapja, Steve a második világháborúban az amerikai haditengerészetnél szolgált, majd évtizedeken át volt a tengerészeti akadémia focicsapatának az edzője. Bill Belichick saját bevallása szerint itt sajátította el azt az edzői stílust, amiért méltán népszerű ligaszerte.

"Gyerekkorom minden napját az amerikai haditengerészet hagyományai töltötték ki – idézi a Sports Illustrated Belichicket. – Mindig is nagy hatással volt és lesz rám a működésük, a csapatmunkájuk és a bátorságuk, különösen azoké a hajósoké, akik harcoltak Normandiánál és a csendes-óceáni hadszíntéren, ahol az amerikai csapatok oly sok áldozatot hoztak a végső győzelemért. A tengerészek, a szárazföldi erők és a légierők egyetlen nagy csapat voltak a világháborúban."