Társoldalunk:

A Patriots főedzője alámerül a második világháborúba

2017.02.17. 12:42

Bill Belichick, a friss Super Bowl-győztes New England Patriots immár legendás főedzője narrátorként adja a hangját egy, a II. világháború talán legfontosabb napjáról szóló dokumentumfilmhez.

A 64 éves Belichick, aki február ötödikén ötödik bajnoki címét szerezte meg a New England Patriots csapatával a houstoni Super Bowlon, az NFL történetének legsikeresebb edzője is. A rendkívül szigorú, zárkózott és meglehetősen szűkszavú szakember legfrissebb lépésével legalább annyira meglepte az amerikaifoci-drukkereket, mint csapata a képzeletben már a Vince Lombardi-trófeát lóbáló Atlanta Falconst.

Mint azt a PBS tévécsatorna bejelentette, a II. Világháború Alapítvány (World War II Foundation) megbízásából készült: D-nap: Normandia fölött című dokumentumfilmet Bill Belichick fogja narrálni.

Bill Belichicknek nemcsak a szürke kapucnis felső áll jól, hanem az egyenruha isForrás: Sports Illustrated

A szakember elkötelezett híve az amerikai fegyveres erőknek, lévén édesapja, Steve a második világháborúban az amerikai haditengerészetnél szolgált, majd évtizedeken át volt a tengerészeti akadémia focicsapatának az edzője. Bill Belichick saját bevallása szerint itt sajátította el azt az edzői stílust, amiért méltán népszerű ligaszerte. 

"Gyerekkorom minden napját az amerikai haditengerészet hagyományai töltötték ki – idézi a Sports Illustrated Belichicket. – Mindig is nagy hatással volt és lesz rám a működésük, a csapatmunkájuk és a bátorságuk, különösen azoké a hajósoké, akik harcoltak Normandiánál és a csendes-óceáni hadszíntéren, ahol az amerikai csapatok oly sok áldozatot hoztak a végső győzelemért. A tengerészek, a szárazföldi erők és a légierők egyetlen nagy csapat voltak a világháborúban."