Vágólapra másolva!

Börtönben az egykori világklasszis baseballozó

Egy év letöltendő börtönbüntetésre ítélték Dwight Gooden egykori kiváló baseballozót, aki kábítószert fogyasztott a próbaideje alatt. A 41 éves klasszisnak azután rendelték el a három év próbaidőt, hogy autójával elhajtott az őt ittas vezetés miatt megállító rendőrök elől.

A feltételek közt szerepelt, hogy Gooden nem ihat alkoholt, tartózkodnia kell a drogok használatától és az éjszakai mulatók látogatásától, emellett pedig hetente háromszor vizeletmintát kell adnia.

A korábban alkohol- és drogelvonó kúrán is részt vett sportcsillag azonban felügyelőtisztjének elárulta, hogy kokainozott, ennek a vallomásnak tudható be a letöltendő szabadságvesztés.

Pályafutása sikeresen indult, hiszen 1984-ben a szezon újoncának választották. A New York Mets játékosaként 1994-ben pozitív kokaintesztet produkált, majd mivel ez megismétlődött, a teljes 1995-ös szezonra eltiltották. Később a New York Yankees, a Cleveland Indians, a Houston Astros és a Tampa Bay Devil Rays csapatánál is megfordult, majd 2001-ben vonult vissza.

Az MLB szerdai játéknapjának eredményei:
Chicago White Sox - Cleveland Indians 3-4
Kansas City Royals - Detroit Tigers 3-14
Seattle Mariners - Los Angeles Angels 6-4
Baltimore Orioles - Tampa Bay Devil Rays 16-6
Toronto Blue Jays - Minnesota Twins 4-13
Texas Rangers - Boston Red Sox 1-2
Oakland Athletics - New York Yankees 9-4.

(MTI) / [origo]