Olaszország
21:002024. június 15.
Albánia
Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia

Nőtt az Unióban eladott új autók száma, Magyarország az élmezőnybe került

Vágólapra másolva!
Áprilisban 913 995 személyautót adtak el az Európai Unióban, 13,7 százalékkal többet a tavalyinál. Márciusban még 5,2 százalékos csökkenést jegyeztek fel.
Vágólapra másolva!

Márciusban csökkent idén először az EU-ban eladott autók száma, amiben szerepe volt a húsvéti munkaszüneti napoknak is. Az idei áprilisi növekedéshez pedig hozzájárult, hogy két értékesítési nappal több volt tavaly áprilishoz képest, amikor erre a hónapra esett a húsvéti ünnep.

Az EU valamennyi vezető piacán nőttek az eladások idén áprilisban: Spanyolországban 23,1, Németországban 19,8, Franciaországban 10,9, Olaszországban pedig 7,7 százalékkal.

 

Az idei első négy hónapban mintegy 3,7 millió új autót helyeztek forgalomba az EU-ban, 6,6 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. Az eladások Németországban és Spanyolországban egyaránt 7,8, Franciaországban 7, Olaszországban pedig 6,1 százalékkal nőttek.

Magyarországon az európai átlagnál is nagyobb mértékben nőttek az eladások. Idén áprilisban 21,4 százalékkal több autó kelt el, mint az előző év azonos időszakában.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről