Vágólapra másolva!
Hétvégén a lengyel Albert Sosnowski ellen lép szorítóba Vitalij Klicsko a Schalke-Arenában, a WBC nehézsúlyú címmeccsén. Az ukrán öklöző edzője, Fritz Sdunek hasonlóan kemény mérkőzésre számít, mint a tavalyi, Chris Arreola elleni összecsapás volt.

"Nem akarok közhelyeket mondani, de Vitalij megint élete formájában van. Úszásban ismét rekordot állított fel, 118 menetet kesztyűzött és mindezt a legkisebb karcolás nélkül" - méltatta tanítványát Sdunek.

"Sokak szerint Sosnowski személyében egy áldozati bárányt szerződtettünk, de aki így gondolja, az nagyot téved. Sosnowski fizikálisan rendkívül jó formában van, nagyon bátor és eltökélt, hogy legyőzi Vitalijt. Éppen ezért nagyon komolyan kell összpontosítanunk."

Sdunek valóságos háborúra készül, amit azonban szerinte idő előtt befejezhet tanítványa: "Gyors, agresszív bunyós, aki a beugrásos balhorgaival próbálja majd meglepni Vitalijt. Agresszivitás és ütőerő tekintetében nagyon hasonlít Chris Arreolához, de Sosnowski gyorsabb nála. Ezért biztos vagyok benne, hogy egy igazi háborúra kell készülnünk. Persze abban is biztos vagyok, hogy a győztest Vitalij Klicskónak hívják majd, arra számítók, hogy az erőnléti különbség a végére kiütközik majd és akkor talán egy idő előtti befejezéssel is számolhatunk."

www.profiboksz.hu