Vágólapra másolva!
Erdei Zsolt edzője, idősebb Balzsay Károly szerint a magyar bokszoló számára nemcsak a győzelem, hanem a közönsége lenyűgözése is fontos lesz a november 20-ai, Samson Onyango elleni mérkőzésén, ennek érdekében az utóbbi hetekben sokat változtattak a korábbi kétszeres világbajnok stílusán.

"Olyan dolgokat gyakorolunk, amire a közönség felkapja a fejét, és megtapsolja: az akciókat, a kemény befejező ütéseket és a különleges mozgást" - mondta a Sport1 tévécsatorna Mai helyzet című műsorában Balzsay, aki az elmúlt hetekben a KSI edzőtermében segítette Erdei felkészülését, és a bokszoló felkérésére Atlantic Cityben is ő lesz ott a veretlen magyar bunyós szorítósarkában.

"Nagyon sokat változtattunk a stílusán, és aki egy héten egyszer, vagy két hónapban egyszer látta Zsoltot, az rögtön észrevehette a változást. Eddig inkább kontrabokszot csinált, és bal kézzel dolgozott sokat. Most már elég szépen megy előre, sokat mozog törzsből, nem kontrából üt, hanem direkt ütéseket helyez el, sorozatütéseket csinál és kemények a befejező ütései is. Azért a bal kezet sem szabad elfelejteni. A bal kéz azért jó, mert ha ő azzal gyorsan és keményen tud találni, akkor utána tudja a sorozásokat jól megcsinálni, és nagyon szép felütésekkel, horgokkal el tudja találni az ellenfelét. Agresszívan kell támadni, és kemény befejezéseket kell csinálni. Zsolt képes lesz a kiütésre" - beszélt a szakember az amerikai piac meghódítását tervező Erdei stílusváltásáról.

Profiboksz.hu