Vágólapra másolva!
Evander Holyfield azt nyilatkozta: ha péntekig, azaz az 50. születésnapjáig nem kap telefont valamelyik Klicsko fivértől, akkor befejezi bokszpályafutását.

Pénteken ünnepli 50. születésnapját a cirkáló- és nehézsúlyú ökölvívó-legenda, Evander Holyfield. A bokszoló az elmúlt években mindig azt állította: addig nem vonul vissza, amíg újra vitathatatlan nehézsúlyú világelső nem lesz, most azonban úgy tűnik, átgondolta a dolgokat.

"Még mindig úgy gondolom, hogy bármelyik Klicsko fivért meg tudnám verni, de nincs már időm felverekedni magam a ranglistákon, hogy valamelyikőjük kötelező kihívója legyek" - idézte a Profiboksz.hu az amerikait, aki pályafutása során olyan bokszolókat győzött le, mint George Foreman, Larry Holmes, Riddick Bowe, Ray Mercer, Mike Tyson, Michael Moorer, John Ruiz, Michael Dokes vagy Hasim Rahman.

Forrás: AFPGetty Images/Kevin C. Cox

"Nincs értelme tovább piszkálni őket, hogy álljanak ki ellenem. Ha péntekig nem hívnak fel, akkor szögre akasztom a kesztyűmet" - nyilatkozta Holyfield.

Vlagyimir és Vitalij Klicsko menedzsere, Bernd Boente szerint egészen biztos, hogy a legenda telefonja nem fog megcsörrenni az ukrán bunyósok valamelyikével a vonal másik végén: "Egyikőjük sem fog kiállni Evanderrel. Az ő korában már nagyon csúnyán kikapna tőlük, és túlságosan tisztelik őt ahhoz, hogy ezt megtegyék. Evander példakép a Klicsko fivérek számára, és ennek több jelentősége van, mint a pénzösszegnek, amelyet esetleg kereshetnének vele."