Vágólapra másolva!
Eljárási hiba miatt 55 évvel lerövidítették a korábbi nehézsúlyú ökölvívó, Clifford Etienne büntetését, akit 2005-ben ítéltek el 160 évre visszaesőként elkövetett rablás és gyilkossági kísérlet miatt.

Etienne 2005-ben kirabolt egy pénzintézetet, majd elkötött egy autót, aminek a hátsó ülésén két gyermek ült. A bűncselekmény elkövetése közben Etienne megpróbált tüzet nyitni két rendőrre, de a pisztoly felmondta a szolgálatot, így szerencsére senkinek nem esett baja.

A korábbi bokszolót fegyveres rablás, emberrablás és gyilkossági kísérlet vádjával összesen 160 év letöltendő börtönbüntetésre ítélte a bíróság. A Fekete Orrszarvú becenevű bunyósra kiszabott ítéletet nemrégiben eljárási hiba miatt 55 évvel lerövidítették, azonban így sem valószínű, hogy a jelenleg 41 éves egykori ökölvívónak valaha bármi köze lesz ismét a kinti társadalomhoz.

Etienne visszaesőnek számított, mivel fegyveres rablásért korábban már ült börtönben - ott sajátította el a sportág alapjait -, tízéves büntetése felének letöltése után 1998-ban kegyelmet kapott, majd hivatásos bokszolónak állt. Három évvel később egy tévécsatornával egymillió dolláros, több mérkőzésre szóló szerződést kötött, de karrierje kettétört, amikor Mike Tyson 2003 februárjában 49 másodperc alatt kiütötte.

www.profiboksz.hu