Vágólapra másolva!

Visszavágók az európai kupákban



Három magyar nőikézilabda-csapat lép pályára idegenben az európai kupák negyeddöntőinek hétvégi visszavágóján. Mindhárom együttes előnnyel várja a legjobb 4 közé jutást eldöntő találkozóját.

A Dunaferr SE vezetőedzője, Zsiga Gyula elmondta: csapatának akkor lehet esélye a legjobb négy közé jutásra, ha sikerül megakadályozni a dánok gyors indításait.

- Figyelni kell minden egyes támadásnál, nehogy leindítsanak minket. A kijelölt embereknek gyorsan vissza kell zárniuk, míg a kapusunk kicsit előrébb helyezkedik majd, talán el tudja csípni a labdát. Bízom a továbbjutásban, hiszen az utóbbi években a nemzetközi kupákban idegenben nem szenvedtünk vereséget egy gólnál nagyobb különbséggel - mondta Zsiga Gyula.

A legmegnyugtatóbb helyzetben a Győr lehet, hiszen a gárda 10 gólos előnnyel utazik Eldába. Viszont Vanyus Attila, a magyar csapat elnöke óvatosságra int mindenkit.

- A spanyolok számára nem ledolgozhatatlan ez a hátrány, hiszen egy korábbi sorozatban kilenc góllal kaptak ki a dán Gudme otthonában, majd a visszavágón 11-gyel nyertek. Remélem, a sérült Nagy Anikó és Pigniczky Krisztina nélkül is sikerül kivívni az elődöntőbe kerülést - fogalmazott Vanyus Attila.

A Vasas-Mikrokor vezetőedzője, Papp György abban bízik, hogy a Galati elleni visszavágóra kijelölt jugoszláv bírókettős ítéleteivel tisztességes körülményeket teremt.

- Az utóbbi mérkőzéseinken már a korábbinál sokkal összeszedettebb és elszántabb volt a csapat. Ezt a formát át kellene menteni a romániai párharcra is, és akkor nem tartom kizártnak a továbbjutást - vélekedett Papp György.