Vágólapra másolva!

Eltérő vélemények a dunaújvárosi Prokop-botrányról<br/>

Az osztrák lapok a Dunaferr-Hypo mérkőzésről úgy tudósítottak, hogy kiemelték, Gunnar Prokopot, a Hypo menedzserét komoly atrocitás érte a dunaújvárosi rendezők részéről. A Dunaferr elöljárói szerint éppen Prokop provokált, sőt a BL osztrák címvédője komoly udvariatlanságokat követett el.

Gunnar Prokop"Botrány - A Hypo kiesett, Prokopot eszméletlenre verték", "Megverték a menedzsert és a Hypót" - írta hétfői számában a Neue Kronen Zeitung, illetve a Kurier osztrák napilap utalva a vasárnapi Dunaferr SE - Hypo Niederösterreich női kézilabda Bajnokok Ligája-elődöntőre.

A Kurier beszámolója szerint a találkozó után Gunnar Prokop menedzsert az öltözőfolyosón egy magyar rendező eszméletlenre verte, majd a földön fekvő vezetőre rátaposott. Az esetnél Prokop mell- és arcsérülést szenvedett. Az osztrák csapat első embere ezután saját lábán hagyta el a csarnokot.

- Ha ilyen dolgok előfordulhatnak, akkor az ember elgondolkodik azon, van-e értelme folytatni. Az Európai Kézilabda Szövetségnek mindenképpen meg kell büntetnie a Dunaferrt - mondta Prokop, akit a Kurier megjegyezése szerint egyszer már súlyosan bántalmaztak Magyarországon.

A Neue Kronen Zeitung hasonló módon számolt be a mérkőzés utáni incidensről. A lap tudni véli, hogy Prokop egy biztonsági őr megrendítő erejű ütésétől percekig eszméletlenül feküdt a padlón, és ekkor még rá is tapostak. A menedzser emiatt nem hallhatta, hogy játékosai milyen csúnyán összevesztek az öltözőben...

A lapok egyöntetű véleménye, hogy a Hypo elsősorban azért esett el a továbbjutástól, mert a második félidőben az addig gólerős Fridrikast a magyar csapat követő emberfogással sikeresen kikapcsolta a játékból. "Az utolsó három percben még három gól volt a Hypo előnye. A döntőbe kerüléshez ennek elegendőnek kellett volna lenni" - írta a Kurier. A cikkíró még hozzátette, hogy "a hétméteres-rulettben a magyarok voltak a szerencsésebbek". A Neue Kronen Zeitung szerint "a Prokop-lányok a hajrában már nem bírták elviselni a nyomást, és idegileg teljesen kikészültek. A kieséssel súlyos anyagi veszteség is érte a Hypot."

Gunnar Prokop, az osztrákok menedzsere a mérkőzés után provokálta a rendezőket - az MTI információja szerint ez került a vasárnapi Dunaferr - Hypo Niederösterreich női kézilabda BL-elődöntő után történtekkel kapcsolatban a hivatalos jegyzőkönyvbe. Perjámosi Sándor, a Dunaferr SE ügyvezető elnöke hétfőn levelet juttatott el az Európai Kézilabda Szövetséghez (EHF), amelyben nehezményezi az osztrák menedzser viselkedését.

Szabó József, a Dunaferr SE elnöke elmondta: a találkozó norvég ellenőre, Terje Anthonsen nem látott okot arra, hogy Gunnar Prokop vélt vagy valós sérelmeiről jelentést készítsen. A mérkőzés jegyzőkönyvében csak annyi szerepelt Prokopról, hogy a találkozó végeztével az osztrák menedzser provokálta a magyar rendezőséget. Ezen túlmenően az EHF ellenőrének javaslata: a Dunaferr SE a döntőre emelje fel a rendezői létszámot, illetve teljesen fedje be a játékoskijárót.

"Bejelentéssel szeretnék élni az EHF vezetése felé Gunnar Prokop úr, a Hypo NÖ menedzsere ellen, aki a mérkőzés előtt és után túlfokozott idegállapotban, sportemberhez méltatlanul viselkedett, és összetűzésbe került a csarnok rendjét biztosító emberekkel" - írja az európai szövetségnek küldött hétfői levelében Perjámosi Sándor, a Dunaferr SE ügyvezető elnöke. A dunaújvárosi sportvezető nehezményezi még, hogy a Hypo NÖ kézilabdacsapata a Bajnokok Ligájában előírt közös vacsorán nem vett részt, pedig ezt a szokást eddig mindenki betartotta. Mindez nem csak az előre kifizetett vacsoraszámla miatt kínos, hanem az osztrákok indokolatlan távolmaradása szponzorai előtt is kényelmetlen helyzetbe hozta a Dunaferrt, mivel támogatói szerettek volna a Hypo NÖ kiválóságaival találkozni - fogalmazott az ügyvezető.

(MTI)

Ajánló:

A Kurier eredeti cikke