Vágólapra másolva!

Csatát nyertek a szombathelyiek<br/>

Remény csillant fel a szombathelyi Falco-Írókéz KC előtt, hiszen sikerült a bajnoki cím kapujában megállítani a székesfehérvári Albacomp-SZÜV együttesét. A Falco magabiztosan nyert otthonában, így a párharc az ő szempontjukból 1-3-ra módosult.

Falco-Írókéz KC - Albacomp-SZÜV 87-70 (48-37)
Szombathely, 1800 néző, vezette: Váradi, Missura.
Legjobb dobók: Walke 25, Pankár, Trepák 14-14, illetve Maroney 23, Shannon 12.

Gyakorlatilag a kezdést jelző sípszótól a lefújásig vezetett a Falco, a harmadik percben már 11-4-et, a hatodikban 15-6-ot mutatott az óra. A fehérváriak távoli kísérletei sorra kimaradtak, ezért Maroney-ra játszották a figurákat. Az amerikai center 19 pontot dobott az első félidőben. Ez is kevés volt azonban, a Falcónál többen is jól dobtak, és a másodikban a színes bőrű játékosnak már nem ment olyan jól a játék.

Szomorú hír a szombathelyiek számára, hogy az első félidő vége előtt jugoszláv irányítójuk, a rendkívül értékes Dzunics lovaglóizom szakadást szenvedett.

- Hallottam amikor reccsent, nemcsak a fájdalmat étreztem - nyilatkozta az idegenlégiós, aki a pálya szélén várta meg a mérkőzés végét. Nem a "vendégmunkásokról" szólt a találkozó, hiszen Wiley eltiltás miatt nem szerepelhetett, Mujanovics, aki még az alapszakaszban éppan az Albacomp ellen sérült meg, most tért vissza a Falcóhoz (három triplával). A második félidő közepén már egy légiós sem játszott a hazaiaknál, mégis húsz ponttal vezettek, és végül magabiztosan nyerték meg a kulcsfontosságú ütközetet.

Földi Sándor, a Falco edzője: Minden terhet elbírt a csapatom, nagy akarással játszottunk, most sajnálom igazán az előző hazai vereséget. A következő meccset megnyerjük Fehérváron, itthon pedig egyenlítünk.

Farkas Sándor, az Albacomp edzője: Minden tekintetben jobb volt a Falco, teljesen megérdemelt a győzelmük. Szerettünk volna mi nyerni, de hiányzott az az akarat, ami a győzelemhez kell. Rendet kell tennem a fejekben, ez még egyszer nem fordulhat elő velünk.

(WestelPress)