Vágólapra másolva!

Kétgólos előny a Dunaferrnél<br/>

A Dunaferr SE női kézilabdacsapata a Bajnokok Ligája döntő első mérkőzésén 25-23-ra legyőzte a vendég szlovén Krim Electa Ljubljana együttesét.

Dunaferr SE - Krim Electa Ljubljana (szlovén) 25-23 (16-11)
Dunaújváros, 4500 néző, vezette: Hansson, Olsson (svédek)
Dunaferr: Farkas - Sávolt 1, Mátéfi 5, Siti 4, Megyebíróné Bohus 9, Radulovics 4/1, Balogh 2. Csere: Gobuvova (kapus), Zsemberyné, Györgyné Oblisz, Pálffy.
Ljubljana: Jovanovic - Sturm 6/1, Doler 4, Oder 7, Gyerepaszko 4/2, Matuszewska, Bobocea 1. Csere: Brezovar (kapus), Gogirla, Ilic 1.
Hétméteresek: 1/1, illetve 7/3
Kiállítások: 4 illetve 4 perc

Megyebíróné góljaival gyorsan elhúzott a Dunaferr (3-0), míg a szlovénok csak ezután vették fel a találkozó ritmusát (3-2). Továbbra is a magyar beállós tartotta a lelket társaiban, hiszen a 10. percben már a negyedik gólját lőtte (5-3). Támadásban sokat bizonytalankodott a Ljubljana, így nem tudott közelebb kerülni a hazaiakhoz. A félidő derekán Siti betörés-góljával már négy találattal (9-5) vezetett a Dunaferr.

Ezután fokozatosan tovább növelte előnyét a magyar bajnok (20. perc: 10-5). A hazaiak jól védekeztek, rengeteg labdát szereztek, és az indításokból rendre betaláltak. Miután 15-7-ről két perc alatt 15-10-re jött fel a Krim, Zsiga Gyula vezetőedző időt kért. A szünet előtt Gyerepaszko második büntetőjét is kihagyta, de Oder egy gyors indítás után eredményes volt.

A második játékrészt kitűnően kezdte a Ljubljana, Sturm kétszer is betalált Farkas kapujába. (17-14). Siti kiállítása alatt két gólra feljött a szlovén együttes (19-17). Ekkor a Dunaferr nem találta ellenszerét az agresszív ljubljanai védekezésnek, ráadásul a cserekapus Brezovar is remekül védett. Az 52. percben Radulovicsot kiállították, közben a vendégek egy gólra (22-21) felzárkóztak. Balogh emberhátrányban is betalált a szélről, viszont Oder kiugrása után, hét perccel a vége előtt, kiegyenlített a vendégcsapat (23-23). A végjátékban Siti és Mátéfi góljaival alakult ki a végeredmény.

Zsiga Gyula, Dunaferr edzője: - A második félidőre nem sikerült átmentenünk az első játékrészben mutatott játékunkat, lendületünk megtört. Radulovics és a szélsőink is nagyon elfáradtak, és kicsit halványabban játszottak a megszokottnál. A játékvezetők nem voltak következetesek, ez a hétmeteresek arányaiból is kitűnik. Nem tudom, mire lesz elegendő ez a két gól, őszintén bevallva én 5-6 gólos előnyre számítottam.

Vinko Kandija, a Ljubljana edzője: - A csapat bebizonyította, hogy nem véletlenül jutott el a BL-döntőbe. Ha az elején nem engedjük elhúzni a Dunaferrt, akár a győzelmet is megszerezhettük volna. Bízom a végső sikerben.

(MTI)