Vágólapra másolva!

Győzött a Dunaferr<br/>

A Dunaferr SE női kézilabda csapata nyerte a Magyar Kupát, miután a vasárnapi, dunaújvárosi döntőben 31-25-re legyőzte a Herz-FTC-t.

Góldobók: Radulovics 9, Sávolt 5, Mátéfi 4, Pálffy 4, Siti, Megyebíróné 3-3, Sáriné, Nagy, Zsemberyné 1-1, illetve Kökény 6, Brigovácz 5, Deli 4, Pádár 4, Bárdos 2, Szarka, Becz, Lőwy, Pásztor 1-1

A 2500 néző előtt zajló mérkőzés előtt köszöntötték az aktív kézilabdázástól visszavonuló Sáriné Kocsis Erzsébetet, a Dunaferr csapatkapitányát, akit 1995-ben a világ legjobb női játékosának választottak.
Jobban kezdett a Ferencváros és 3-0-ra elhúzott. A hazaiak csak a 6. percben lőttek először gólt. A félidő derekáig tartotta előnyét a fővárosi csapat, ekkor azonban egyenlített a Bajnokok Ligája-győztes ellenfele (7-7). Ezután együtt haladt a két csapat, a dunaújvárosiak a 24. percben szereztek először vezetést (11-10). A szünet előtt kapkodóvá vált az FTC játéka, így a hazaiak két góllal elhúztak.
A második félidő elején a Dunaferr rendre kihasználta az FTC megingásait és tetszés szerint érte el góljait (21-14). A vendégek védekezési stílust váltottak, és a labdaszerzéseket követő gyors
indításokból sorrendben három gólt szereztek. A hátralévő több mint tíz percben mindkét csapat gyengébben védekezett, így jelentősebb fordulat nem következhetett be.
A Dunaferr triplázott az idényben, hiszen a bajnokság és a Bajnokok Ligája mellett a Magyar Kupát is megnyerte.

"Rosszul kezdtünk, lassan melegedtünk bele, de az első félidő utolsó részétől kezdve végig mi irányítottuk a mérkőzést. Az idén kivívott címeinket jövőre csak hasonló hozzáállással tudjuk megvédeni", mondta Zsiga Gyula, a Dunaferr edzője.
"A Dunaferr SE Európa legjobb csapata, és tőlünk már az bravúr volt, hogy közel egy félidőn át nem tudott elhúzni tőlünk. A nyáron jelentős erősítést kell végrehajtani nálunk, mert csak akkor tudjuk megszorítani a Dunaferrt, illetve Európa erősebb csapatait", mondta Németh András, a Herz-FTC edzője.

(MTI)