Vágólapra másolva!

Két győzelem egy vereség a nőikosárlabda eurokupákban<br/>

Három magyar nőikosárlabda csapat játszott csütörtökön az európai kupákban. Az Euroligában a MiZo-Pécs bravúrgyőzelmet aratott, míg a GYSEV-Ringa vereséget szenvedett. A Ronchetti Kupában az FTC-Diego magabiztosan verte bolgár ellenfelét.

Bravúros győzelmet aratott a MiZo-Pécs az olasz Famila Schio ellen az Euroliga B csoportjában.

Az első félidőben végig a vendégek vezettek, a PVSK pontatlanul játszott. A második játékrész 4. percében átvette a vezetést a hazai csapat, de ezt követően az olaszok nagyobb sebességre kapcsoltak, és a 29. percben már tíz ponttal vezettek. A hajrában, elsősorban Anitics és Vilutyte hárompontosaival egyenlített a Pécs, majd a győzelmet is megszerezte.

A másik Euroligás csapatunk, az A csoportban szereplő GYSEV-Ringa a szintén olasz Comótól 26 pontos vereséget szenvedett.

Az olasz csapat már az ötödik percben tíz ponttal vezetett, és a mérkőzés hátralévő részében is irányította a játékot. A legutóbbi sorozat döntősének győzelme egyetlen percig sem forgott veszélyben.

Az FTC-Diego nőikosárlabda csapata biztosan győzte le bolgár ellenfelét a Ronchetti Kupa P csoportjának befejező fordulójában.

A ferencvárosi együttes határozott védekezéssel, pontosan befejezett támadásokkal jelentős előnyt szerzett a szünetig. A második félidőben inkább a látványos játékot helyezték előtérbe a hazaiak, de gyors akcióikba többször is átadási hiba csúszott.

Az FTC-Diego a legjobb 32 között a címvédő Sandra Las Palmasszal találkozik. Az első találkozót december 8-án Spanyolországban, míg a visszavágót 15-én Budapesten rendezik.

Euroliga, B csoport:
MiZo-Pécsi VSK - Famila Schio (olasz) 80-74 (38-43)
Pécs, 4000 néző
Legjobb dobók: Anitics 18, Ujvári 16, Stuvics 14, illetve MacWilliams 23, Hall 18

Euroliga, A csoport:
SG Como (olasz) - GYSEV-Ringa 77-51 (38-24)
Como, 1000 néző
Legjobb dobók: Alessandra 23, Kuznyecova 16, Zara 10, illetve Mandics 12, Filipovics 10

Ronchetti Kupa, P csoport:
FTC-Diego - Nyeftohimik Burgasz (bolgár) 78-63 (40-31)
Népliget, 200 néző
Legjobb dobók: Seres 19, Kalmár Nagy 18, Károlyi 15, illetve Racskova 22, Rodjonova 14

A P csoport végeredménye: 1. FTC-Diego 8 pont, 2. Burgasz 5, 3. Sirela Livno (bosznia-hercegovinai) 5

(MTI)