Vágólapra másolva!

Az Egyesült Államok visszavághat a Fradinak<br/>

Szombaton 17 órakor a népligeti sportcsarnokban az FTC-Diego nőikosárlabda-csapata a többszörös olimpiai és világbajnok Egyesült Államok ellen játszik. A ferencvárosiak tavaly februárban egyedülálló bravúrt hajtottak végre: 73-70-re győzték le a világ legjobb női kosárlabda-válogatottját.

- Fűt bennünket a visszavágás lehetősége, győzelmet várok csapatomtól a jó képességű vendéglátók ellen - mondta a pénteki sajtótájékoztatón Nell Fortner, az Egyesült Államok válogatottjának vezetőedzője.

A legjobb csapattal, a sydneyi olimpiára is számításba vett játékosaival érkezett Magyarországra az amerikai együttes, amely az elmúlt napokban európai turnéja során legyőzte az Európa-bajnok Lengyelországot, valamint a kontinens élvonalához tartozó Szlovákiát is.

Fortner elmondta: alaposan fel kell készülniük Sydneyre, ahol szerinte Ausztrália, Oroszország, Brazília és Kuba lehet a legnagyobb ellenfelük az aranyéremért folytatott versenyfutásban. Az FTC-Diego - Egyesült Államok mérkőzés szombaton 17 órakor kezdődik a népligeti sportcsarnokban, ahol azonban már kora délutántól (14 óra) érdekes kiegészítő műsorokkal, s mérkőzésekkel várják a nézőket. Parkettre lép többek között Kuncze Gábor vezérletével a Parlament csapata is az amerikai nagykövetség együttese ellen.

Az Egyesült Államok női válogatottja hétfőn 18 órakor a Magyar Kupa-győztes MiZo-Pécsi VSK együttese ellen játszik Pécsett.

(MTI)

Ajánló:

Kézilabda a zöld-fehérek honlapján