Vágólapra másolva!

Amerikai minta a németeknek<br/>

A jövőben az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) is segíti - elsősorban beruházásokkal és stadionépítéssel - a német hokibajnokságot. A Német Jégkorong Szövetség (DEL) elnöke, Bernd Schäfer pénteken tért haza kanadai és amerikai körútjáról, ahol az NHL-klubok életét tanulmányozta, és több tulajdonossal, befektetővel, építtetővel és menedzserrel is tárgyalt.

Végleges döntés ugyan csak a szövetség március 9-i ülésén születik, de az már most valószínű, hogy több amerikai befektető is segíteni fogja a DEL-t. A tervek között szerepel a stadionépítés és a tv-közvetítéseknek az NHL-éhez hasonló módon történő kialakítása.

A befektetőkre szigorú feltételek várnak. Mintegy 100 millió márkát kell legalább tízezer férőhelyes stadion építésére költeni, és további 20 milliót az ott játszó jégkorongcsapat rendelkezésére bocsátani.

Még meg sem kötötték a szerződéseket, máris megtámadták a DEL elnökét, mondván: a német klubcsapatok az NHL farmcsapataivá válhatnak. Schäfer szerint erről szó sincs, esetleg vérfrissítést jelenthetnek majd a német hokisok az NHL-ben, mivel a cél, hogy komoly, profi európai jégkorong-bajnokság szülessen.

(MTI)

Ajánló:

A német liga honlapja