Vágólapra másolva!

Csoportfüggetlen selejtezőt játszhat a jégkorongválogatott <br/>

Második mérkőzésén, a Koreai Köztársaság ellen is magabiztos győzelmet aratott a magyar jégkorong-válogatott a pekingi C csoportos világbajnokságon. Szeles Dezső szövetségi kapitány csapata újabb sikerének köszönhetően bejutott a jövő évi világbajnokság selejtezőjébe.

Magyarország - Koreai Köztársaság 9-2 (2-0, 4-0, 3-2)
gól:
Simon (3.), Tokaji (10.), Palkovics (23.), Ocskay (28., 30.), Ladányi (29., 43.), Gröschl (51.), Orsó (59.), illetve Sehung-Hun (54.), Jung-Bae (60.)

Palla Antal, Szeles Dezső segítője elmondta, hogy nagyon kemény mérkőzést vívott egymással a két csapat, mindkét oldalon rengeteg volt a kiállítás. A találkozó a második harmad első tíz percében dőlt el, amikor négy gólt szerzett a magyar együttes.

Magyarország mellett Horvátország és a házigazda Kína jutott tovább a C csoportos világbajnokságról a jövő évi vb selejtezőjébe. E három csapat mellett még a 4-6. helyért játszók - Románia, Koreai Köztársaság és Litvánia - közül a legjobb is továbblép.

A további műsor az 1-3. helyért (minden találkozó 11.30 ó) - péntek: Horvátország-Kína, szombat: Magyarország-Kína, vasárnap: Magyarország-Horvátország.

(MTI)

Korábban: