Vágólapra másolva!
A bírók súlyos megsértése miatt Éles Józsefet, a Fotex KC Veszprém válogatott kézilabdázóját a szövetség fegyelmi bizottsága öt bajnoki, illetve kupamérkőzéstől eltiltotta, a büntetés végrehajtását 2001. június 30-ig felfüggesztette.

A játékossal szemben jelentős (nem publikus összegű) pénzbüntetést is kiszabott a testület.

Éles a múlt csütörtökön a Dunaferr ellen elvesztett "aranyrangadó" után nagy nyilvánosság előtt durván megsértette a játékvezetőket. A volt világválogatott kézilabdázó akkor kapja vissza játékjogát, ha a pénzbírságot befizeti a szövetség számlájára.

A veszprémi játékos azt mondta: már írásban is jelezte, hogy nem kíván fellebbezni:

- Elfogadom az ítéletet, körülbelül ekkora büntetésre számítottam. Harmincegy éves koromra kellett megtanulnom, hogy a mérkőzés hevében ne mondjak semmit felelőtlenül. Úgy érzem, hogy okultam az esetből és a jövőben nem fogok közvetlenül a lefújás után nyilatkozni.

(MTI)

Korábban:

A múlt csütörtöki Dunaferr SE - Fotex KC Veszprém férfikézilabda-mérkőzésen a dunaújvárosi közönség hatalmas hangzavart keltett, főleg a sűrített levegővel működő dudákkal. Az orvosok szerint a készülék működtetésével jóval az egészségügyi határérték fölé nőhet zajszint.