Vágólapra másolva!
Bár a Ferencváros férfi vízilabdacsapata tíz év után idén aranyérmes lett az ob I-ben és ősszel indulhat a Bajnokok Ligájában, az együttes a jelek szerint sokkal inkább gyengül, mintsem erősödik. Kiss Csaba, Balogh Gábor és Steinmetz Ádám távozása után ma a világklasszis kapus, Kósz Zoltán döntheti el, hogy marad-e a Fradiban vagy elfogadja valamelyik külföldi kérője, de legvalószínűbben egykori hazai klubja, a Vasas ajánlatát.

A távozók és valószínű távozók listájával szemben az érkezőké azonban egyelőre nem gyarapszik. Bár az egyesületi és a szakosztályvezetés a megnyert bajnoki finálé után nagyszabású terveket vázolt fel - dr. Torgyán József elnök például kijelentette, hogy néhány gyors játékosra feltétlenül szükség van, a szakma ezzel szemben a nagy lövőket hiányolta -, a kiszemeltek egyike sem mondott még igent a Ferencváros hívó szavára.

Sőt információink szerint olyan játékos is akad, aki Kósz döntéséhez köti a maga elhatározását, tehát ha a kapus megy, mást is "magával ránthat". Nem egészen világos, a Fradi-vezetés anyagilag vagy szakmailag nem versenyképes a riválisokkal, de a bajnoki győzelem és a BL-rajt előtt bármely verzió is áll fenn, mindkettő meglepő.

Amennyiben Kósz ma vagy a közeli napokban a Ferencváros számára kedvezőtlen döntést hoz, a szakosztálynak radikálisan át kell írnia terveit. A cél ugyan lehet a legjobb négy közé jutás - de nem a Bajnokok Ligájában, hanem a magyar bajnokságban.

(Népszava)

Korábban:

Férfivízilabda-válogatottunk megnyerte a tegnap zárult Unicum Kupa nemzetközi tornát, négy pontot szerzett az Európai Nemzetek Ligája második fordulójában, így összesítésben is vezet a csoportban, Kásás Tamást választották a szerdától vasárnapig zajlott sorozat legjobb pólósának, ő lett a gólkirály is, a margitszigeti Nemzeti Sportuszoda öt napon át majdnem mindig megtelt, az urak a játékban, a hölgyek jobbára a játékosokban gyönyörködtek. Hogy akkor mi a baj? Csupán annyi, hogy csapatunk a tegnapi búcsúmérkőzésen 8-5-re kikapott Spanyolországtól, ezzel egyben földközelbe hozta egyre magasabban szálló olimpiai reményeinket is.