Vágólapra másolva!
Szerdán visszatért a Dunaferr SE férfikézilabda-csapatához a kubai Vladimir Hernandez. A kitűnő kapusnak a kubai hatóságok nem engedélyezték, hogy elhagyja országát, ám most végre sikerült dűlőre jutni: a játékos szerdán este Madridon keresztül Magyarországra érkezett.

Hernandez elévülhetetlen érdemeket szerzett a klub első bajnoki aranyérmének kiharcolásában, s abban, hogy a dunaújvárosiak bekerültek a KEK döntőjébe.

Hernandez az elmúlt idény után, júniusban utazott haza, felesége és akkor egyhónapos gyermeke Magyarországon maradt. A megállapodás értelmében szeptemberben tért volna vissza, azonban a hatóságok nem engedélyezték, hogy elhagyja az országot.

A csapat Hernandezt már korábban benevezte a Bajnokok Ligájára, azaz a szombati FC Barcelona elleni utolsó csoporttalálkozón pályára léphet. Ehhez két feltételnek kell teljesülnie: Skaliczki László vezetőedző legyen elégedett a formájával, s kapjon spanyol vízumot.

Amennyiben a Dunaferr pontot szerez a címvédő otthonában, akkor bejut a legjobb nyolc közé. Vereség esetén csak akkor léphet tovább a magyar bajnok, ha a lengyel Wybrzeze Gdansk hazai pályán pontot vesz el a francia Montpellier HB-től.

(MTI)

Ajánló: