Vágólapra másolva!
Az ember nem is hinné, hogy az NBA farkastörvények irányította világában is helye van még a nosztalgiának. Mi mással lehetne magyarázni ugyanis a Dallas Mavericks legújabb sakkhúzását, amellyel a csapat leszerződtette Tim Hardawayt, a Miami Heat veterán hátvédjét. S hol jön ide a nosztalgia: amikor Hardaway 1989-ben bekerült a ligába, első öt szezonját a Golden State Warriors együttesében játszotta, a jelenlegi dallasi edző, Don Nelson keze alatt.

Hardaway örül a váltásnak
NBA

Hardaway - aki szeptember 1-jén ünnepli 35. születésnapját - három évre szerződött Texasba, e három év alatt összesen 10 millió dollárt fog keresni. Cserébe egy második fordulós draftjogot kapott a Heat, plusz 3,2 millió dollár értékű helyet a fizetési sapka alatt.

"Tökéletesen elégedettek vagyunk az ügylettel, Tim az a fajta minőségi játékos, aki nemcsak az alapszakaszban, hanem a rájátszásban is értékes segítséget nyújthat a csapatnak" - mondta Don Nelson.

A Dallas a legutóbbi szezonban 13 év után újból bejutott a playoffba, ahol ment is egy kört, a Utah Jazz legyőzése árán. Nelson az NBA egyik legerősebb fiatal "agytrösztjével" rendelkezik Steve Nash, Michael Finley és Dirk Nowitzki személyében, hozzájuk keresi az idősebb kiegészítő embereket. Ennek szellemében szerezte meg pár hete a szintén 35 éves Danny Manninget, Howard Eisley elküldésének a New York Knickshez pedig az volt az értelme, hogy ekként helyet csináljanak Hardawaynek.

A veterán hátvéd a legutóbbi évadban 77 meccsen lépett pályára, és 14,9 pont, valamint 6,3 gólpassz volt az átlaga.

Ch. Gáll András

Korábban:

Finley és Houston a százmilliósok klubjában