Vágólapra másolva!
Carlos Perez, Ivo Diaz és Sterbik Árpád, a bajnok Fotex KC Veszprém három kézilabdázója magyar állampolgár lett, így a továbbiakban már nem számítanak idegenlégiósnak. Skaliczki László, a magyar válogatott szövetségi kapitánya hármójuk közül legkorábban, jövő júniusban a kubai születésű világklasszis átlövőre, Perezre számíthat.

Skaliczki László, a férfikézilabda-válogatott szövetségi kapitánya örült annak, hogy a veszprémi Carlos Perez magyar állampolgár lett. "Carlos szenzációs átlövő, mérkőzéseket képes eldönteni a góljaival. Ahogy lehetőségem lesz rá, azonnal küldöm neki a meghívót."

A nemzetközi szabályok értelmében egy játékos csak akkor léphet pályára új hazája színeiben, ha legalább három éve nem játszott a régiben. A kubai születésű Perez 2002 júniusától már szerepelhet a magyar nemzeti csapatban.

A válogatott januárban selejtezőt játszik, s ha sikerrel veszi az akadályt, akkor júniusban - várhatóan már Perezszel megerősödve - playoff-mérkőzés következik, amelynek győztese részt vehet a 2003-as portugáliai világbajnokságon.

Korábban:

Skaliczki közétette a férfikézilabda-válogatott keretét