Vágólapra másolva!
Hazai sikerrel zárult a férfikézilabda-bajnokságban a pécsiek szegedi vendégszereplése. A második játékrészben alaposan megszorongatta neves ellenfelét a fiatal pécsi gárda, így elmondhatjuk, hogy Picknek sokkal jobb teljesítményre lesz szüksége két hét múlva, a Dunaferr szegedi vendégjátékakor.

Pick Szeged-Pécsi KK 30-23 (17-9)
Szeged, 600 néző
vezette: Kisfalvi, Péli
Pick Szeged: Perger - Németh 2, BÉCSI 5, Mezei 3, Buday 3/1, BAJUSZ 4, Matic 3. Csere: Ivanov - EKLEMOVIC 5/3, Doros 4, Vadkerti 1, Laluska. Edző: Dragan Djukic.
Pécsi KK: SZENTE - Kokas, SERFEL 8, Szögi 2, Lévay 1, KATZIRZ 9/3, Frányó 2. Csere: Bognár, Burszacs, Hőgye 1. Edző: Füzesi Ferenc.
hétméteresek: 5/4 ill.7/3.
kiállítások: 10 ill.10 perc

Rosszul kezdett a vendéggárda, Serfel kihagyta az első büntetőt, s ezt a mozdulatot csapattársai még kétszer megismételték az első félidőben. Ennek ellenére a 14. percben 6-5-re vezetett a vendégcsapat, köszönhetően a szinte tökéletesen végrehajtott nyitott, 3-3-1-es védekezésének és a volt válogatott focikapus Katzirz Béla fia, Dávid, bombáinak.

A támadásban elkövetett pécsi hibákat jól torolta meg a Pick és a félidő végére jelentős előnyt szerzett. Ekkor Bécsi Mezei és Doros volt a vezér a hazaiaknál, illetve a csereként beállt Ivanovban is elakadt jó pár vendéglövés.

A folytatásban mindenki azt várta a lelátón, hogy ismét fesztivált rendeznek a hazai nehéztüzérek, de óriási meglepetésre nem így történt. Sorra kimaradtak a hazai ziccerek, a pécsiektől egyre többször betalált Serfel Roland, sőt a megítélt büntetőket is kihasználta Katzirz, így a 47. percben 22-20-at mutatott az eredményjelző. Ekkor végre a hazaiak válogatott kerettag kapitányának eszébe jutott, hogy ő is a pályán van és négyszer beköszönt az egyébként parádésan védő Szentének. Tulajdonképpen meglepetés nélkül zárult a meccs, de a hazaiaknak el kell gondolkodni a második félidő első feléről, mert egy hét múlva a Dunaferr látogat a jégstadionba, s ezzel a játékkal "ráfázhatnak".

Dragan Djukic: "Az eredménynek örülök, de a második félidőt ki kell értékelnünk a srácokkal."
Füzesi Ferenc: "Büszke vagyok a srácokra, s ha egy kicsit több szerencsénk van, esetleg jobban lőjük a büntetőket még büszkébb, lehetnék."

További eredmények:
nők:

Vác NK - Esztergomi KSE 32-29 (16-12)
Hódmezővásárhelyi NKC - Kőbánya-Spartacus 26-25 (13-8)
férfiak:
Pestszentlőrinc-Elektromos - Ceglédi KK 22-25 (10-11)

Barok István

Korábban:

Pont nélkül a Komló a férfikézilabda-NB I-ben