Vágólapra másolva!
Egy neves, a sportágról már könyvet is megjelentetett kosárlabdaszakember, Ránky Mátyás látogatott a múlt szombaton Sopronba, a SMAFC-hoz, az Óbudai Kaszások-TF NB I B csoportos csapatának szakvezetőjeként.

A szakember, aki korábban többször volt a férfi válogatott szövetségi kapitánya, Németországban tanult a híres kölni sportfőiskolán, ahonnan májusban tért haza. Ránky Mátyás kint megkezdett tanulmányait már itthon is be tudja fejezni.

"Hazaérkezésem után nem sokkal kerestek meg az óbudaiak, én pedig elvállaltam a feladatot. Nagyon fiatal a csapat, rutintalanok a játékosok, közülük néhánnyal pár éve, még a TF edzőjeként már dolgoztam együtt. A mostani munkában az a legnagyobb dolognak, hogy van idő felépíteni az együttest, nem kell azonnal eredményt produkálni, mint az élmezőnyben és nem kell attól sem tartani, hogy egy-két vereség után fel kell állni a kispadról. A társasággal szeretnénk a csoportban az első négy hely valamelyiként végezni. Egyet kértem a játékosoktól, bárki is kap valamilyen 'zsíros' szerződési ajánlatot A csoportos kluboktól, ne menjen el, hanem fejezze be az Óbudán elkezdett munkát. Én leszek a legboldogabb, ha valamelyik 'fiamat' a szezon végén elviszi valamelyik élcsapat. A Kaszásoknál egyébként egy komplett, egymásra épülő rendszert szeretnénk kialakítani az utánpótlásánál, és erre is figyelek majd, tehát hosszabb távú munkáról van szó."

Ami németországi edzői tevékenységét illeti, ottani együttesét feljebb vitte egy osztállyal, amely ezt követően fuzionált egy másik klubbal, amikor Ránky hazajött. Azóta már hívták vissza a szakembert, aki azonban most Óbudán szeretne alkotni.

Botár László