Vágólapra másolva!
A Soproni Postás Tabán Trafik nőikosárlabda-csapata második tétmérkőzését már a Ronchetti-kupában játssza a cseh BK Loko Lentex Trutnov otthonában.

Meszlényi Róbert, a Postás szakvezetője a kedd reggeli elutazás előtt elmondta, túl sokat nem tud a kupaellenfélről. A két csapat pár hete Lengyelországban együtt szerepelt egy nemzetközi tornán. Egymással nem kerültek szembe a felek, sőt a csehek oda el sem vitték a kulcsembereiket, így az ottani teljesítményükből nem lehetett messzemenő következtetéseket levonni, úgyhogy gyakorlatilag ismeretlen ellenfélllel néznek szembe Csákányék.

A Postás edzője annyit azért tud a szerdai ellenfélről, hogy az előző évadban kupadöntős volt és a negyedik helyen végzett a cseh bajnokságban. Legnevesebb játékosuk egy rutinos szlovák center, Erika Dobrovicová, aki még a régi kitűnő csehszlovák válogatottban volt meghatározó középjátékos, a 43 esztendős kosaras fénykorában több évet játszott Spanyolországban. Rajta kívül két olyan játékos van a trutnoviak keretében, akik ott voltak a cseh válogatottal a nemrég befejeződött Európa-bajnokságon, bár túl sokat nem játszottak.

Meszlényi bízik abban, hogy együttesének sikerül idegenben is nyernie a kupmeccsen. Ha ez mégsem sikerülne, akkor is olyan eredmény elérését tartja feltétlenül szükségesnek, amely után hazai pályán, 24-én ki tudják harcolni a továbbjutást. A csehek ellen várhatóan - a szezon során először - teljes csapattal tud kiállni a Postás, Ambrus Erzsébet elkezdte az edzéseket, elutazik a csapattal Csehországba és elképzelhető, hogy csatasorba állítja őt Meszlényi edző.

Botár László

Korábban:

Fölényes GySEV-siker a városi rangadón