Vágólapra másolva!
Michael Jordan "harmadik karrierje" eddigi legtartalmasabb meccsét játszotta kedden este a dél-karolinai Greenville-ben, amikor a Washington Wizards bemutató mérkőzésen 105-92-re verte a New Jersey Nets együttesét. Jordan 27 pontot, 10 lepattanót, 5 gólpasszt és 3 labdaszerzést jegyzett, mezőnyből 10/23, büntetőből 7/8 volt a mutatója. Dávid Kornél most sem játszott.

Jordan 36 percet töltött a pályán - ennyit még egyszer sem az előszezonban -, de Richard Hamilton még nála is többet: 40-et, mialatt 23 pont, 6 lepattanó és 3 gólpassz volt a mérlege.

Most a többiek is megtették a magukét, Popeye Jones és Courtney Alexander egyaránt 10 pontot dobott, Tyron Lue pedig 8 ponttal és 9 gólpasszal vétette észre magát. A New Jersey-ben Keith Van Horn 22, Todd Macculloch 21 pontot szerzett.

A 14 313 néző nagy gyönyörűségére - pedig ők elvileg a Netsnek szurkoltak - Jordan az utolsó három percben szerzett két kosarával tette biztossá a Wizards győzelmét. Egy alkalommal egy-egyezett Jason Kidd-del, az ellenfél szupersztár játékmesterével, és dobott is róla egy szép tempót. A Phoenixtől szerződtetett Kidd egyébként 7 pontot, 9 lepattanót, 10 asszisztot és 3 labdalopást jegyzett.

Ch. Gáll András

Korábban: