Vágólapra másolva!
Ron Francis az NHL egyik legtiszteletreméltóbb veteránja. Az őszülő hajú carolinai center immár 21. szezonját tapossa a világ legkeményebb profiligájában, de még mindig meg tudja leckéztetni a fiatalokat. Mint például szerdán, amikor két gólt és két gólpasszt jegyzett a Minnesota Wild elleni idegenbeli mérkőzésen. A Hurricanes Minneapolisban is nyerni tudott, méghozzá 7-3-ra.

Francis valósággal bebirkózta a pakkot
Fernandez kapujába

A jó öreg Ronnie szerdán maga ütötte csapata első és második gólját - ezek voltak első találatai az évadban -, majd később asszisztál Jeff O'Neill két góljához. Ők ketten egyébként hihetetlenül termékenyek idén, Francis két gólt és 11 gólpasszt, O'Neill 8 gólt és 5 asszisztot számlál 10 meccsen. Ezzel a 15 pontos Brendan Shanahan (Detroit) mögött többedmagukkal a második helyen állnak a pontlistán, Francis pedig toronymagasan vezeti a gólt előkészítő játékosok listáját. A Wildnak egyébként ez volt az első veresége ebben a szezonban - a rendes játékidőben, ugyanis hosszabbításban már egyszer alulmaradt.

Apropó, Detroit. A michigani társulat feltartóztathatatlanul robog előre, legutóbb a Joe Louis Arenában verte 4-1-re az Edmonton Oilers együttesét. Szergej Fjodorov sorrendben ötödik meccsén ütött gólt, Shanahan asszisztált, s Luc Robitaille, a nyáron megszerzett nagy triász (Brett Hull, Dominik Hasek, Robitaille) egyik tagja is betalált - idén hatodszor. Haseknek 5 perc 15 másodperc hiányzott idei első, gól nélkül megúszott meccséhez - ám Brown elrontotta az örömét.

A Washington Miamiben verte 4-3-ra a harmatgyenge Florida Pantherst. Jaromir Jagr, a világ legdrágább hokisa egy góllal törlesztett valamit adósságából, a szlovák Peter Bondra két gólt ütött - közte a győztes találatot, 3-3 után -, adott egy gólpasszt is, és ő is 13 ponttal áll.

A Pingvinek a pittsburghi Mellon Arenában győztek 3-2-re az idén nem éppen ragyogó Dallas Stars ellen. Mario Lemieux egy, a szintén veterán Kevin Stevens két gólpasszt adott, a gólokat viszont három statiszta: Rozsival, Wilson és Richer ütött. Johan Hegberg pedig kivédte Mike Modano büntetőjét, ezzel hozva a két pontot. Mióta Hlinkát Kehoe váltotta az edzői poszton, négy győzelem és egy vereség a mérleg, előtte négy zakóval kezdte a szezont a Penguins.

A nem túl acélos Anahaim Mighty Ducks Phoenix-ből hozta el a három pontot, hosszabbítás után.

A Boston Bruins elcserélte renitens centerét, Jason Allisont (26) a Los Angeles Kingsnek. Allisonnal, a Bocsok tavalyi pontkirályával (95) együtt küldték a foinn Mikko Elorantát, cserébe pedig két gólerős csatár, a cseh Jozef Stumpel és Glen Murray érkezett. Allison három évre 20 millió dollárt kap új munkaadóitól.

Eredmények:
Minnesota Wild - Carolina Hurricanes 3-7
gól:
Dowd, Brunette, Gaborik, illetve Francis 2, O'Neill 2, Vasicek, Brindamour, Cole

Florida Panthers - Washington Capitals 3-4
gól:
Huselius, Kozlov, P. Bure, ill. Bondra 2, Jagr, Nyikolisin

Pittsburgh Penguins - Dallas Stars 3-2
gól:
Rozsival, Wilson, Richer, ill. Muller, Nieuwendyk

Detroit Red Wings - Edmonton Oilers 4-1
gól:
Fjodorov, Holmström, Robitaille, Devereaux

Phoenix Coyotes - Anahaeim Mighty Ducks 2-3
gól:
Briere, M. Johnson, ill. Bylsma, Chouinard, Leclerc

A pontlista állása

p

g

gp

1. Brendan Shanahan (Detroit)

15

8

7

2. Peter Bondra (Washington)

13

9

4

3. Jeff O'Neill (Carolina)

13

8

5

4. Joe Sakic (Colorado)

13

6

7

5. Jarome Iginla (Calgary)

13

5

8

6. Ron Francis (Carolina)

13

2

11

p: pont, g: gól, gp: gólpassz

Ch. Gáll András

Korábban:

Lemieux lette névjegyét