Vágólapra másolva!
Megnyugtató, 25-15-ös győzelmet aratott a Dunaferr férfikézilabda-csapata a Kupagyőztesek Európa Kupája negyeddöntőjének első, itthoni mérkőzésén, így tízgólos előnnyel várhatja az egy hét múlva esedékes visszavágót.

Nem mondhatni, hogy könnyű találkozónak ígérkezett a Dunaferr férfikézilabda-csapata számára a portugál kupagyőztes FC Porto vendégjátéka. Az ibériai együttes ugyanis az előző fordulóban a világ legjobb bajnokságának tartott német Bundesliga egyik élcsapatát, a Bad Schwartau-Lübecket verte ki. Így aztán Imre Vilmos, a magyar együttes edzője úgy vélte a találkozó előtt, ha nyolc góllal sikerülne nyerni, akkor már biztos előnnyel utazhatnának Portugáliába.

Nem kezdődött könnyen a találkozó, a Dunaferr litván játékosa, Marcinkievicius és Décsi hiába talált be, a Coelho-testvérek kiegyenlítették az állást. Aztán 4-3-as állásnál előbb a svéd bírókettős ítélete borzolta a vendégek idegeit: Eduardo Coelho félelmetes bombája a kapuból jött ki, ám a portugálok hiába pacsiztak, a játékvezetők meglepetésre sarokdobást ítéltek.

A baki megzavarhatta kissé a magyarokat is, mert az ellentámadásból Mohácsi flegmán a jobb kapufa mellé pattintott egy hetest, majd alig egy perc múlva Marcinkievicius szórakozott el egy büntetőt. Az ő lövése tiki-takiként pattogott a kapufák között... A félidő közepén Mohácsi kapott még egy javítási kísérletet, ám ezúttal a bal kapufa mellé bombázott - így a találkozó utolsó két büntetőjét már Mocsai lőtte.

A találkozó 8-6-ig volt viszonylag szoros, ekkor Tavares még megtréfálta Szatmárit, ám ezt követően már csupán Eduardo Coelho tudott gólt lőni, a Dunaferr viszont a félidőig még ötször volt eredményes.

A 13-7-es félidőt követően Kuzmicsov, Décsi és Bene pillanatok alatt 17-9-es előnyt harcolt ki, a 45. percre pedig már "tíz volt közte" (21-11). A szenzációs formában védő Szatmári helyére az utolsó 10 percre a szlovák válogatott Stochl állt a kapuba, remekül helyettesítve kollégáját. A 25-15-ös előny azt is jelenti, hogy a Dunaferrnek nagyon gyatra játékot kell produkálni a Portóban, hogy ne jusson a KEK elődöntőjébe.

Imre Vilmos, a Dunaferr vezetőedzője: "Győzelmünk kulcsmomentuma a teljes értékű koncentráció volt, így győzelmünkkel már 60-70 százalékos a továbbjutási esélyünk. A végén majdnem "elszaladtuk" a mérkőzést, azért kellett időd kérnem, mert mindenki, mindenáron gólt akart lőni."

Férfi KEK, negyeddöntő:
Dunaferr - FC Porto (portugál) 25-15 (13-7)
Dunaújváros, 1800 néző
v.: Hakansson, Nilsson (svédek)
A Dunaferr gólszerzői: Kuzmicsov 5, Kertész 3, Marcinkevicius 3, Décsi 4, Mocsai 4/1, Mohácsi 2/1, Bene 2, Rosta M. 1, Tóth E. 1
hetes: 6/2, ill. 3/2
kiállítás: 10, ill. 4 perc

További eredmények:
Partizan Belgrad (jugoszláv) - IL Runar Sandefjord (norvég) 30-18 (15-7)
Voronyezs (orosz) - Flensburg-Handewitt (német) 31-31 (18-15)
Montpellier (francia) - Ciudad Real (spanyol) 27-25

Pincési László

Ajánlat:

Fotex-bravúr Spanyolországban

Korábban:

A Portót kapta a Dunaferr a KEK-ben

Fórum:

A kézilabda népszerűsége Magyarországon?