Vágólapra másolva!
A férfikézilabda Bajnokok Ligájában a Fotex-Veszprém a címvédő spanyol Portland San Antonióval, a KEK-ben a Dunaferr a német Flensburg-Handewitt csapatával találkozik az elődöntőben.

A keddi bécsi sorsoláson az is kiderült, hogy mindkét magyar együttes hazai pályán kezd. Az első mérkőzéseket március 23-án vagy 24-én, a visszavágókat egy héttel később rendezik.

Zdravko Zovko, a Veszprém horvát vezetőedzője a következőket mondta a sorsolásról: "Tudomásul kell venni, hogy a legjobb négy között már nincs könnyű ellenfél. Ezzel együtt egy kicsit felemás érzéssel fogadtam a sorsolást, hiszen a Portland San Antonio - ha lehet - még jobban kiemelkedik a mezőnyből, mint a többi. Csak akkor van esélyünk a döntőbe kerülésre, ha mindkét összecsapáson egyformán jól játszunk. Azt pedig senki sem tudja megmondani, hogy hány gólos előnyre lenne szükség a visszavágóra. A német Magdeburg a negyeddöntőben bebizonyította, hogy a hazai vereség után is ki lehet vívni a továbbjutást. Most azt mondom: lényeg, hogy a veszprémi találkozón nyerjünk!"

Hajnal Csaba, a veszprémi klub ügyvezető elnöke nem örül a spanyol ellenfélnek: "Számomra a lehető legrosszabbul sült el a sorsolás. Megkaptuk a létező legerősebb ellenfelet, ráadásul még itthon is kezdünk. Persze ez nem jelenti azt, hogy eleve feladnánk a fináléba kerülés reményét, sőt... Szeretném, ha megnyugtató előnnyel várhatnánk a spanyolországi visszavágót."

A Dunaferr is címvédővel, a német Flensburg-Handewittel találkozik a KEK-elődöntőben. A dunaújvárosiak két éve a sorozat fináléjáig jutottak, akkor a Veszprém mostani BL-ellenfele, a spanyol Portland San Antonio állította meg őket. A Flensburg tavaly úgy nyerte meg a KEK-et, hogy a negyeddöntőben kétszer is legyőzte (31-22-re és 22-20-ra) a Veszprémet.

Imre Vilmos, a Dunaferr vezetőedzője szerint a németek az esélyesebbek: "Kitűnő formában vannak, úgy állnak az ötödik helyen a Bundesligában, hogy csak öt ponttal van lemaradva az éllovastól. Kicsit hátrányos, hogy itthon kezdünk, de az előző fordulóban a Portót is így búcsúztattuk. Ráadásul a negyeddöntő tanulsága friss: mindegy, hogy milyen különbséggel nyerünk, a 25-15-tel is majdnem kiestünk. Sokkal fontosabb, hogy a Flensburg kevés gólt dobjon."

Korábban:

Fórum:

A kézilabda népszerűsége Magyarországon?