Vágólapra másolva!
A férfivízilabda-ob I pénteki mérkőzésein a Domino Szegeden, az OSC Szentesen, a Vasas Újpesten győzött, a Ferencváros otthon verte a BVSC-t.

Vízilabda-ob I:
Tabán Trafik Szeged - Domino BHSE 6-12 (0-1, 2-4, 3-3, 1-4)
Szeged, 300 néző
vezette: Bátori, Kiszelly
Szeged: BARÁT- Várhegyi, Weszelovszky 1, Balla, Nitsovits 1, Varga 1, Molnár P. 1. Csere: ÉLES 1, Mód, Zsarkó, Dr.Török 1, Ridzyk. Edző: Horváth Viktor
Honvéd: Kovács- KISS 5, Takács 1, Biros 2, Gombos 1, Dr. Molnár T. 1, TÓTH 1. Csere: Jager, Bereczki, Szívós 1, Bárány, Ofner, Sugár. Edző: Kovács István
gólok emberelőnyből: 6/3 ill. 3/1
négyméteresből: 1/1 ill. 2/2

Sokkal elszántabban kezdett a Szeged, mint szerdán a Vasas ellen, s bár az első negyedben egyetlen kiállítást sem ért el a Honvéd, ez nem lagymatag védekezés miatt volt. Jól blokkoltak a Tisza-partiak, ráadásul Barát Ferenc, a junior válogatott kapusa elkapta a fonalat. Egyedül Kiss Gergővel nem bírt, aki egy megúszás után mattolta a szegediek hálóőrét.

A folytatásban továbbra is az olimpiai bajnokoké volt a főszerep. Kiss és Biros kétszer-kétszer talált be a kapuba, amelyre Varga és Nitsovits válaszolt. A fordulás után felpörögtek a hazaiak, és pillanatok alatt feljöttek 6-4-re. Lehetett volna szűkebb is a különbség, ha Kiszelly játékvezető nem tiszteli túlságosan a vendégek nagyágyúit. Biros még így is hamarabb vette le a sapkát: ütésért, cserével végleg kiállították a 20. percben.

A végét sokkal jobban bírta a jobb cseresorral rendelkező bajnokcsapat, de a hálás szegedi publikum megtapsolta a hazai játékosokat. Szerdán 6-13-nál szidták Őket. Micsoda különbség.

Horváth Viktor: "Így ki lehet kapni, akár hattal is. Most megdicsérem a srácokat."

Kovács István: "Amit elterveztünk, azt nagyon fegyelmezett játékkal végrehajtottuk."

További eredmények:
Újpest - Vasas 7-11
Ferencváros - BVSC 5-3
Szentes - OSC 5-6

Barok István

Ajánlat:

Budapest lesz a pólós Final Four házigazdája

Fórum:

Melyik a legjobb vízilabdacsapat?