Vágólapra másolva!
Még be sem fejeződött a férfikosárlabda-bajnokság 2001-2002-es szezonja, több együttesnél már a következő szezont tervezik. A szombathelyi Falcónál meghosszabbították Zsoldos András vezetőedző szerződését, míg Szolnokon megváltak Miljkovic edzőtől és a légiósoktól. Az utód a klub egykori kiválósága, Rasid Abeljanov lehet.

Gráczer György, a Falco KC ügyvezetője pénteken bejelentette, a rosszabb alapszakaszbeli szereplés után bronzérmet szerző csapatot a 2002-2003-as évadban is Zsoldos András irányítja. A válogatott játékosok közül Kálmán László és Pankár Tibor újabb egy évre aláírt az együtteshez. A klub költségvetése százkétmillióról száznegyvenmillió forintra emelkedik, kérdés, hogy ez elégséges lehet-e újabb légiósok szerződtetésére.

Szolnokon drasztikusabb változtatásokra határozta el magát a klubvezetés. Az elődöntőbe jutó, ám előbb az Atomerőműtől, majd a bronzcsatában éppen a Falcótól vereséget szenvedő csapatban komoly vérfrissítés várható. Goran Miljkovic tréner szerződését felbontotta a klub, de a légiósok, az irányító Maljkovic, a center Lapov és a bedobó Vukicevic sem marad a Tisza partján. Korábban ugyan felmerült, hogy a Tiszaligetbe érkezik Zsoldos András, s vele együtt több légiós is, a szakember már aláírt a Falcóhoz.

A kispadon várhatóan ismét felbukkan majd Rasid Abeljanov, aki korábban tagja volt az 1991-es bajnokcsapatnak, s utána trenírozta is a gárdát. A szakvezető legutóbb Észtországban az Ehitustööriist Tallinn csapatánál dolgozott. A klub ügyvezető elnöke továbbra is Tóth Zoltán lesz.

Korábban:

Bronzérmes a Falco, negyedik a Szolnok

Fórum:

Magyar kosárlabda