Vágólapra másolva!
Nem a magyarok napja volt a keddi a nagykanizsai B csoportos baseball Európa-bajnokságon. A románok elleni nehézkes siker után sajnos simán kikaptunk Szlovákia legjobbjaitól (5:12).

Nem a legjobban indult a meccs, rögtön vezetést szereztek a frissebb és koncentráltabb északi szomszédaink. Előnyüket megduplázták, majd sorra szerezték a pontokat. Mi csak Nikolits homerun-jával iratkoztunk fel a táblára, ami édeskevés volt. Mivel Nikolitsnak nem ment a dobás, a kanizsai Darabos váltotta fel. Ettől sem jött meg a játékkedvünk, a meccs viszont mindinább elmenni látszott (1:7).

Darabos le, Nikolits újra fel, majd megint le. Következett Németh, aki már úgy dobott, ahogyan azt Huszti György menedzser is elvárta. A kapitány átszervezte az infieldet is, Kaufmann és Halász, két zalai került az egyes és hármas bázisra. Pont az előbbi hatalmas ütése mentette meg a válogatottat az idő előtti befejezéstől (7. ining: 2:12), egyúttal jelt adott a többieknek a felzárkózásra. További pontokat azonban már csak elvétve tudtunk szerezni, így a magyar válogatott egy győzelemmel és egy vereséggel várja a szerdai meccset, ami nem lesz leányálom. Barbalicsékra ugyanis a veretlen görögök várnak, akik ellen még pontot sem csináltak eddig. A tegnapi kudarccal minimálisra csökkent az esélye a magyaroknak a négy közé kerülésre, sorsunk a bolgárok kezében van, akikkel még Földessyék is találkoznak.

Az Eb honlapjahttp://www.baseball.hu/euro/

Nem sikerült a bemutatkozása a jugoszlávoknak, akik a javító szlovénektől simán kikaptak. A jórészt amerikaiakból álló görög nemzeti együttes pedig ezúttal a bolgárokat szedte ízekre.

Eredmények
1. csoport:
Jugoszlávia - Szlovénia 7:14

2. csoport:
Görögország - Bulgária 23:0
Szlovákia - Magyarország 12:5

Zsámár Roland