Vágólapra másolva!
Szenzációs, 31-20-as győzelmet aratott a Pick-Szeged férfikézilabda-csapata a hat válogatottal felálló jugoszláv Sintelon ellen a Közép-Európai Liga újabb mérkőzésén.

Pick-Szeged - Sintelon 31-20 (16-9)
Szeged, 2000 néző
vezette: Klucsó, Lekrinszki
Pick-Szeged: Puljezevic - Berta 6, Habuczki, Doros 2, Mezei 6, Bajusz 3/2, Matic 6/4; csere: Perger, Nagy (kapusok), Eklemovic 2, Kotormán 4, Ilyés 2, Laluska, Vadkerti.
Sintelon: Saric- Kojic 1, Uncanin 5, Andelkovic 2, Pesic, Pavlovic 2/1, Sudzum; csere: Izevic (kapus) Mravljevic, Radjenovic 4, Mitrovic 2, Jelisic 2, Vujin 2/1, Gyurkovic
hetes: 6/6 ill. 5/2.
kiállítások: 10 ill.12 perc.
Az eredmény alakulása: 6. perc: 4-1, 11. perc: 7-5, 19. perc: 11-5, 36. perc. 20-12, 55. perc. 30-17.

Pontveszteség nélkül érkezett Szegedre a jugoszláv bajnokság egyik legjobb gárdája, a két olimpiai és világbajnok által vezetett Sintelon. Radjenovics és Elezovics a nyolcvanas években tündökölt, világbajnoki címüket pont a magyarok ellen nyerték, 1986-ban. Most egy Európa-hírű csapatot építenek, amelyben már hat válogatott fiatal játszik.

Jó hírük ellenére gyengén kezdtek a vendégek, vagy fogalmazhatunk úgy is, hogy repülőrajtot vett a Pick. Puljezevics a jugoszláv válogatott kapusa jól védett a hazaiaknál, míg válogatottbeli társa, Saric, csak a hálóból kifelé jövet találkozott a labdával. Eklemovic és Mezei nagy kedvvel játszott, az újonnan igazolt Habuczki pedig kiváló védőmunkát végzett. A rossz rajt utáni sokkból a meccs végéig nem tudott kiállni a vendéggárda, a Pick pedig fantasztikus formát mutatott, s biztosan nyert. A Közép-Európai Liga első körének utolsó meccsét 17-én a szlovén Ljubjana ellen játssza a Szeged.

Dragan Djukic: "Az elképzelésemnél is jobb eredményt hoztunk, hiszen a jugoszláv bajnokság legattraktívabb támadósorát tartottuk húsz gólon. Ezzel a védekezéssel és ilyen kiemelkedő kapus teljesítményekkel szép eredményeket érhetünk el. Tetszett még az átgondolt, fegyelmezett támadójátékunk."

Jovica Elezovic: "Átvert bennünket a Szeged, eddig ugyanis nem játszottak ilyen jól. Mi eszetlenül támadtunk, időnként katasztrofális volt a játékunk. Gratulálok a Szegednek."

Barok István