Vágólapra másolva!
Quacy Barnes, a 26 éves, 196 centis, 84 kilós amerikai kosárlabdázónő hétfőn érkezik Budapestre. Barnes-t a Soproni Postás szerződtette, s a Sacramento Monarchs, a Seattle Storm és a Phoenix Mercury csapatát is megjárt center szerdán és csütörtökön már pályára is lép új gárdája színeiben Miskolcon, a Magyar Kupa négyes döntőjében.

Barnes tudása - aki méreteiben megegyezik a pazarul bemutatkozott új pécsi centerrel, a brazil Érika DeSouzával -, vélhetően nem éri el a dél-amerikai kosarasét, de mindenképpen hasznára lehet a súlyos anyagi és játékosgondokkal küszködő soproniaknak.

A napokban úgy hírlett, az atomjaira hulló - és az utolsó fordulóban az Euroliga legjobb nyolc együttese közül kiesett - Ruzomberok 36 éves, rendkívül rutinos szlovák válogatott irányítója, Iveta Bielikova is a postások játékosa lesz, de a veterán kosaras végül a nyolc közé csoportgyőztesként bejutott Gdyniát választotta.

Eltávozott a Rózsahegyről - a török Fenerbahcéhoz - a 196 centis cseh Michaela Pavlickova, s valószínűleg szintén "dezertál" a jugoszláv bedobó Sanja Vesel is.

Ch. Gáll András