Vágólapra másolva!
Akár tetszik, akár nem, a magyar kézilabdázást is elérte a honosítási láz. A hölgyeknél Radulovics Bojana után Irina Sirina vár arra, hogy hivatalosan is bemutatkozhasson a legjobbak között, a férfiaknál Perez Carlos már tevékeny részt vállalt a portugáliai vb 6. helyéből. A legújabb magyar Nikola Eklemovic, a Pick-Szeged irányítója lehet, aki talán májusra megkaphatja az állampolgárságot.

Játék

Mutasd meg, mit tudsz! Legyen a tiéd a legjobb csapat!

A két kubai születésű, veszprémi klasszis, Perez Carlos és Diaz Ivo mellett hamarosan újabb két fővel bővülhet a magyar férfikézilabda-válogatott honosított kontingense. Sinka László, a Magyar Kézilabda Szövetség főtitkára korábban már megerősítette, mindent elkövetnek azért, hogy Milorad Krivokapic, a Dunaferr átlövője, valamint Nikola Eklemovic, a Pick Szeged irányítója is mihamarabb magára ölthesse a válogatott mezét.

A Délmagyarországnak nyilatkozva a játékos elmondta, akár már májusban magyar állampolgár lehet, hiszen a szükséges kérelmeket hónapokkal ezelőtt beadta. Márpedig ha Sille Tamásnak, a jégkorong-válogatott védőjének pillanatok alatt elintéződött az ügye, remélni lehet, hogy a kézilabda sem képez majd kivételt. (Irina Sirina, a Győri Graboplast ETO kitűnő hálóőre már november óta erre vár, mindhiába.)

Siti Eszter Dániába szerződött/sport/csapat/kezilabda/20030410siti.htmlKézilabdahttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=24100

"Jó hírek érkeztek Budapestről, az elkövetkező napokban felgyorsulnak az események: nagy valószínűséggel májusban letehetem az állampolgári esküt. Nagyon várom ezt a pillanatot, de azt is, amikor bemutatkozhatok a magyar nemzeti együttesben" - nyilatkozta Eklemovic.

A Pick-Szeged együtteséhez kapcsolódó hír, hogy Buday Dániel spanyolországi szerződését megerősítették helyi kollégáink, igaz, nem a Barcelonával "boronálták össze". A barcelonai Sport című újság szerkesztője, Eusebi Brosa ugyanis kérdésünkre elmondta, felvette a kapcsolatot a katalán klub sajtóosztályával, ahol cáfolták a híresztelést. Azt viszont elárulták, a klubnál úgy tudják, hogy a magyar válogatott játékost a Ciudad Real csábítja, kérdés, meg tudnak-e egyezni az irányítóval.